Cambridge Audio tuner

Redactie HiFi.nl | 15 september 2004 | Cambridge Audio

(ingezonden mededeling)

Dimex introduceert de Cambridge Audio Azur 640T DAB/FM tuner.
 
Met het eerder produceren van de bewierookte DAB300 en DAB500 heeft CA reeds de nodige ervaring opgedaan met DAB -Digital Audio Broadcast-; de juichende testverlagen logen daar niet om. Met deze succesvolle apparaten als basis wordt nu de 640T op de markt gebracht, de voordelen en kwaliteiten van analoge en digitale ontvangst optimaal combinerend.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De 640T is een sterke schakel in de keten van de afgelopen maanden uitgebrachte producten in de Azur-reeks die inmiddels wel zeer succesvol is gebleken. Onder leiding van Matthew Bramble (voorheen Musical Fidelity) heeft een team van gekwalificeerde ontwerpers (bestaande uit o.a. Alex Nikitin -voorheen Creek Audio-, John Westlake -voorheen Pink Triangle- en Douglas Self -voorheen TAG McLaren Audio) nu eens zeer betaalbare hoogwaardige apparatuur op de markt gezet.
 
De 640T biedt de perfecte combinatie van beide soorten van ontvangst, is geplaatst op een non-resonant akoestisch gedempt chassis in een elegante behuizing, voorzien van een massief aluminium frontpaneel.
 
Het hart van het ontwerp wordt gevormd door de meest recente DAB-ontwikkeling van Radioscape waarin een digitale signaal processor (DSP) van Texas Instruments is geïntegreerd. Deze is gekoppeld aan een uiterst gevoelige digitale FM detector die, alhoewel alle bewerkingen en IF modulatie in het digitale domein verzorgd worden, ook de analoge ontvangst verzorgt. Dit garandeert zelfs bij een zwak signaal een excellente signaal/ruisverhouding.

Dit alles wordt gecomplementeerd door de WM8716 24-bit/ 192 kHz DA-converter -met 4x up-sampling van de welbekende fabrikant Wolfson Microelectronics. Ook worden separate surface mount DACs- en analoge trappen die in eigen beheer ontwikkeld zijn toegepast. Polypropyleen condensatoren en een gescheiden voeding verzorgen het analoge gedeelte en Cambridge‘s Natural Contour Technology (NCT). Natural Contour Technology kan helpen het wat vlakke geluid van sommige zendstations wat ‘warmer‘ te maken. Alhoewel de ‘neutrale‘ instelling geadviseerd wordt is het aan de gebruiker om een ‘te digitaal‘ geluid met behulp van NCT aan de eigen smaak aan te passen. De stand ‘Lively‘ kan het geluid van een te sterk gecomprimeerd signaal acceptabeler maken.
 
Te koop bij geselecteerde dealers à euro 499.

MERK

EDITORS' CHOICE