Crystal Cable nieuws

Redactie HiFi.nl | 08 september 2004 | Crystal Cable

(ingezonden mededeling)

Nederland`s jongste high end Audio-Video kabel merk introduceert een aantal nieuwe
producten. Na de eerste drukke en spannende 8 maanden sinds de introductie komen een viertal nieuwe, innovatieve producten op de markt.

De Audio lijn wordt uitgebreid met de Crystal Cinemax kabel die 6 audio kanalen en een aparte verbinding voor data transport biedt: de oplossing voor de hoogste kwaliteit in meerkanaals muziekgenot. Het uiterlijk van de kabel volgt de verassende Crystal Cable look: de diameter van dit "multichannel" wondertje is nog geen 9 mm doorsnee.
Prijzen: CrystalCinemax 1 meter 1.499 euro, 1.5 meter 2.099 euro. Elke extra meter kost 1.199 euro

Crystal Cable

De CrystalVideo5-Scart is een uitbreiding op de Video lijn; een 75 ohm kabel die RGB en composiet video bedrading heeft voor de meest optimale beeldkwaliteit. Zoals bij alle andere Crystal Cable producten is de constructie ook bij de Crystal Scart coaxiaal, om nog minder beeldruis te bereiken zijn alle geleiders afzonderlijk geïsoleerd met Teflon met een carbon laag. Uiteraard is de diameter met 8 mm opvallend gering. Iets wat zeker welkom kan zijn bij de huidige design TV`s en Home Theater Systems.
Prijzen: CrystalVideo5-Scart 1 meter 299 euro, 2 meter 448 euro. Elke extra meter kost 149 euro

Crystal Cable

Het nieuwe digitale tijdperk maakt de derde en vierde nieuwkomer noodzakelijk: de CrystalFire zorgt voor high speed data transport tussen apparaten gebruik makend van hoge bandbreedte zowel bij Audio/Video als bij toepassingen in de Fotografie. Verschillende configuraties zijn verkrijgbaar: 6 naar 6 pin, 6 naar 4 pin en 4 naar 4 pin. Alle kabels hebben een diameter van 4 mm.
Prijzen: CrystalFire 1 meter 599 euro, 1.5 meter 749 euro. Elke extra meter kost 299 euro.

Ook bij de digitale nieuwigheden hoort de CrystalDVI; een voorbeeld van nieuwe generatie kabels voor de moderne Home Theater. De 100 ohm precisie DVI kabels zijn 6 mm "dik" en worden ingezet tussen DVD spelers en projectoren. Nieuws is ook de komst van de gecertificeerde HDMI kabel die in de toekomst als standaard zal worden ingevoerd in het digitale signaaltransport. Crystal Cable levert dit internationale nieuwtje in de volgende configuraties: HDMI naar HDMI, HDMI naar DVI ( bi-directioneel, dus ook voor DVI naar HDMI).
Prijzen: CrystalHDMI-DVI 2 meter 129 euro, 3 meter 149 euro, 5 meter 199 euro


EDITORS' CHOICE