NIEUWSPioneer

Pioneer; twee EISA awards

Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2004 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneer verkozen tot ‘beste plasma televisie en DVD-speler van het jaar 2004-2005’                                           

Almere, 23 augustus 2004 – De uiterst geavanceerde DVD-speler (DV-668AV) en stijlvolle PureVision plasma TV van Pioneer (PDP-435HDE), werden door de prestigieuze EISA (European Imaging and Sound Association) verkozen tot ‘Europese DVD-speler van het jaar 2004-2005’ en tot ‘Europese Plasma Televisie van het jaar 2004-2005’. 

Pioneer PDP435HDE

Elk jaar maakt de EISA organisatie op basis van een beoordeling door zo`n 50 vooraanstaande Europese tijdschriften de winnende producten in de categorieën Audio, Home Theatre, Mobiele Elektronica, Foto en Video bekend.

Op grond van onderstaande punten heeft de EISA–jury besloten dat Pioneer’s 43-inch plasma-TV en Pioneer’s DVD-speler overtuigend hebben gewonnen.

Pioneer PDP435HDE

Plasma-TV PDP-434HDE

  • Het ultra platte plasma scherm meet slechts 9 centimeter, terwijl het met 7 miljard kleuren zorgt voor haarscherp beeld.
  • Het nieuwe ‘colour filter’ zorgt voor minimale reflectie, waardoor het beeld nog meer contrast kan weergeven. Beeld was nog nooit zo levensecht!
  • Pioneer is het eerste merk dat plasma-TV maakt met draaibare speakers (swing speakers), waardoor surround sound effect ontstaat. Door de speakers te draaien en aan te passen aan de positie van de kijker is dit in een handomdraai gedaan.
  • De dual screen function maakt het mogelijk bijvoorbeeld een laptop aan te sluiten op het plasma scherm om te werken, terwijl op een kleiner deel van datzelfde plasma scherm de Olympische Spelen gevolgd kunnen worden.
  • Technologisch is het plasma uiteraard helemaal klaar voor de toekomst. HDMI (high definition multimedia interface) maakt het mogelijk high definition films af te spelen en digitale TV uitzendingen (bijvoorbeeld van Euro1080) te ontvangen.
  • En zeker niet onbelangrijk: dit strakke plasma design is een aanwinst voor elke moderne huiskamer terwijl het plasma ondanks haar technologische vernuft toch heel simpel te bedienen is!

Pioneer DV-668AV

Pioneer’s DVD-speler DV-668AV

  • EISA heeft de DVD speler uitgeroepen tot ‘alleskunner’ onder de DVD spelers, omdat alle soorten en formaten DVD’s en CD’s af te spelen zijn. Hiermee kan perfecte home cinema gecreëerd worden, maar ook naar muziek van een CD-tje geluisterd worden.
  • Door HDMI-technologie is er sprake van zeer hoge beeldkwaliteit omdat digitaal beeld-doorgave digitaal blijft.
  • Zeer gemakkelijk te bedienen en in te stellen.

Kortom, op basis van technologisch vernuft, superieure beeld- en geluidskwaliteit, gebruiksplezier en design heeft de EISA-jury twee unieke en bijzonder home entertainment producten van Pioneer bekroond. Pioneer is dan ook met recht trots op haar ‘European Plasma TV of the Year 2004-2005’ en ‘European DVD-player of the Year 2004-2005’ Awards.

Consumentenprijs:
PureVision plasma TV, 43 inchPDP-435HDE € 5.999,-
Verkrijgbaar vanaf begin september 2004
DVD-speler, DV-668AV,     € 899,-.

 

 


 


EDITORS' CHOICE