NIEUWSB&W

Nieuw


Marc Brekelmans | 26 augustus 2004 | B&W

Nu nagenoeg iedereen weer terug is van vakantie, begint het normale leven weer een beetje op gang te komen. Ook importeurs en fabrikanten ontwaken uit hun zomerslaap. Deze tijd van het jaar staat altijd weer garant voor vele productintroducties, huisshows en persconferenties.

De handel moet dan warm gemaakt worden voor de nieuwste apparatuur en technieken, zodat u in de maanden oktober en november weer overspoeld kan worden met alle nieuwigheden en shows. Komende weken zullen grote bedrijven als Sony, Pioneer en Marantz hun producten voor het nieuwe jaar presenteren. Als je het nieuws van de afgelopen maanden een beetje bij hebt gehouden kun je al een kleine inschatting maken van wat er te melden valt door de heren fabrikanten. Dual Disc zit er aan te komen, Blu-ray zal zijn officiële intrede doen (wij zagen tijdens een presentatie van Sony al een Blu-Ray logo in beeld verschijnen), nog kleinere harddisk spelers met nog grotere capaciteit zullen ten tonele verschijnen en natuurlijk ook veel nieuwe modellen plasma’s en LCD’s. HDTV, DAB (waar daar lopen wij in Nederland hopeloos mee achter), HDMI, DVI en nog veel meer van die kreten zullen de komende weken niet van de lucht zijn.
U snapt het al, we zullen de komende weken weer veel nieuws te melden hebben. Maar natuurlijk gaan we ook gewoon door met onze recensies en achtergrondartikelen. Zo kunt u de komende weken, onder andere, artikelen verwachten over DAB en deel twee van het artikel over surround formaten. Maar eerst natuurlijk de artikelen van deze week.

Wij wensen u weer veel lees, kijk en luisterplezier.

Redactie HiFi.nl

Deze week nieuw op HiFi.nl:


Hardware

StoetKit 6 MkII, door Phil van Deijk
Zoals u misschien weet heb ik een grote voorliefde voor buizenversterkers. Nadeel van buizenversterkers is vaak dat men voor een goed klinkende en betaalbare buizenversterker redelijk diep in de buidel moet tasten. Blij was ik dan ook dat fabrikant Heart Audio contact met mij opnam om een buizenversterker van Nederlandse bodem ter beschikking te stellen voor een recensie. Een versterker die een uiterst redelijke prijs heeft. Ik was zeer benieuwd naar de prestaties.

Nieuw


Achtergrondartikelen - Columns

Cijfers, door Rene van Es
De economie trekt nog steeds niet aan volgens de cijfers die daarover ter beschikking staan. Een snelle blik op de gegevens van de detailhandel laat zien dat in het segment bruingoed daardoor geen echte verbetering te zien valt in de consumenten bestedingen.

Het kiezen van een projectiescherm, door gastauteur Piet Philipsen van Projecta
Steeds meer mensen ontdekken hoeveel aangenamer het is om naar een groot scherm te kijken, alleen of samen, gezellig thuis of in hun favoriete café. Bovendien begrijpen meer en meer professionals dat een presentatie van topniveau een projectiescherm van topkwaliteit vereist. Waarom immers een fortuin investeren in beamers en laptops en dagen aan een video- of Powerpoint-presentatie werken, om daarna wazige beelden te projecten op een oppervlak dat daar helemaal niet voor gemaakt is? Waarom een fantastische filmcollectie samenstellen en een dure DVD-speler kopen, om ontgoocheld te worden door het eindresultaat?


Software

Artur Pizarro – Beethoven Piano Sonates (Hybride SA-CD), door Jan Luijsterburg
Vier overbekende pianosonates van Beethoven, iedere pianist van naam heeft ze wel opgenomen. Toch is het goed dat er nieuwe registraties bijkomen, want als een stuk niet meer gespeeld wordt omdat toch iedereen het kent gaat het uiteindelijk verloren.

School of Rock (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Een komedie over popmuziek, met over-the-top komiek Jack Black in de hoofdrol, is dat leuk? Ja, mits u niet lijdt aan een Jack Black fobie blijkt dat zeer leuk. De meest geslaagde rock-komedie sinds “This is Spinal Tap”.

Nieuw

Personal Velocity (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Bij boeken is naast de roman de verhalenbundel een bekend fenomeen. In speelfilms is het minder gebruikelijk om de speelduur op te splitsen in een stel losse verhalen. Rebecca Miller levert een uitzondering op de regel, en verfilmde drie verhalen uit haar gelijknamige boek. Drie schrijnende, ontroerende portretten van vrouwen op een lastig moment in hun leven.

Underworld (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Vampiers en weerwolven, het zijn bekende wezens in de filmgeschiedenis, maar niet eerder kruisten zich hun wegen in één verhaal. In Underworld blijken ze zonder dat we het wisten al eeuwen in een verwoede strijd verwikkeld. Weerwolven waren altijd de slaven van de vampiers, zo leren wij, tot zij in opstand kwamen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE