NIEUWSB&W

DVD populairste formaat

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Donderdag, 12 augustus 2004 - In de eerste zes maanden van dit jaar werden er in Nederland 9,5 miljoen dvd`s verkocht. Het aantal verkochte vhs-banden bleef steken op 1,3 miljoen.
 
Dat blijkt uit cijfers die de NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentbranche, bekend heeft gemaakt. In vergelijking met een jaar geleden nam het aantal verkochte vhs-banden met 59 procent af, terwijl het aantal verkochte dvd`s met 60 procent toenam.

De gemiddelde winkelprijs van een dvd daalde van 19,90 euro naar 14,26 euro. De omzet uit dvd-verkopen steeg met 15 procent naar 135 miljoen euro. Daarmee is de dvd nu goed voor 93 procent van de totale omzet in de videofilmmarkt.

De totale filmmarkt steeg in het eerste halfjaar van 2004 met 4 procent in omzet en 18 procent in het aantal stuks in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee lijkt het downloaden van films geen enkele of weinig invloed te hebben op de filmverkopen.

De NVPI verwacht dat de dvd-verkoop de komende maanden zal blijven toenemen, onder meer dankzij films als `Shrek 2`, `Van Helsing` en `Spider-man 2`.

Shrek 2
 

MERK

EDITORS' CHOICE