NIEUWSB&W

Een hete zomer


Marc Brekelmans | 05 augustus 2004 | B&W

Iedereen die de afgelopen week HiFi.nl heeft bezocht, moet het zijn opgevallen; we hebben een prachtige nieuwe rubriek op HiFi.nl, genaamd "my.hifi". Op my.hifi kunt u, in eerste instantie, uw eigen set, maar ook uw muziek en filmvoorkeur presenteren.

De eerste reacties zijn veelbelovend en ook over belangstelling voor deze rubriek is, ondanks de vakantieperiode en het buitengewoon warme weer, onvoorstelbaar groot. Ruim 125 mensen hebben, op het moment van schrijven van deze introductie, al de moeite genomen om hun eigen "homepage" te maken op HiFi.nl. U vindt my.hifi onder de link "uw sets" in de topnavigatie. Kortom, laat u ook verleiden om uw eigen set te plaatsen op my.hifi, het is erg leuk.

De meeste mensen gebruiken hun vakantie om tot rust te komen en lekker een weekje of twee niets te doen. Zo niet onze hoofdredacteur Rene van Es. Die gebruikt zijn vakantie om de fabriek van een luidsprekerfabrikant Focal-JMlab in Frankrijk te bezoeken. Een verslag van dit bezoek - ja, zijn vakantie lijkt wel werk - vindt u vandaag op HiFi.nl.

Ook in deze editie van HiFi.nl een recensie van twee CD-spelers uit dezelfde stal. Phil van Deijk test twee modellen van het britse merk Rega.

Wij wensen u weer veel lees-, kijk- en luisterplezier.

De redactie

 

Deze week nieuw op HiFi.nl


Hardware

Rega Planet & Jupiter, door Phil van Deijk 
Rega is een merk dat van oudsher bekend staat om zijn draaitafels. In 1975 verscheen de eerste draaitafel die luisterde naar de naam Planet. Dat deze naam later voor een andere productreeks hergebruikt zou worden heeft ontwerper Roy Gandy waarschijnlijk niet voorzien.

Een hete zomer


Achtergrondartikelen - Columns

Focal - JMlab fabrieksbezoek, door Rene van Es 
Zelfs al maak je elektrostaten, elke luidspreker heeft een vorm van een behuizing of frame nodig. En om behuizingen snel, efficiënt en netjes te fabriceren maak je gebruik van een fabriek. Tijdens mijn vakantie was ik in de gelegenheid één van de kastenfabrieken van Focal – JMlab te bezoeken.

Een hete zomer

De diepte in... , door Ferd Op de Coul 
In een van de vele stofdichte laboratoria van Philips´ “Nat-Lab” in Eindhoven wordt  met evenveel toewijding als geheimzinnigheid gewerkt aan holografische televisie: beeldschermen en –ontvangers die het vermogen bezitten, de kijker drie-dimensionale programma´s, compleet met een gelijkwaardige dus stereofonische surround-belevenis, voor te schotelen.

Op gang komen, door Rene van Es 
Elk jaar valt het weer tegen om op gang te komen na een welgenoten vakantie. Het op tijd opstaan om naar je werk te gaan wordt weer langzaam routine. De fiets pakken en de hele dag achter een PC kruipen idem.


Software

Faithless - No Roots (CD), door Roel Bouman
Het moet gezegd, voorganger Outrospective viel niet mee. De druk op Faithless was enorm en wellicht wilde de band niet teveel aan de stereotype verwachtingen voldoen met als gevolg dat geen enkel nummer op het derde album echt loos ging en er veel te veel in vrijblijvendheid blijf steken.

Een hete zomer

John Frusciante - The Will To Death (CD), door Jan Luijsterburg 
Alles wat John Frusciante, de gitarist van The Red Hot Chilli Peppers, doet, doet hij grondig. Verslaafd zijn aan drugs, afkicken of muziek maken, alles ‘to the max’. Gedurende een half jaartje vrijaf van de Chilli Peppers nam hij bijvoorbeeld iedere maand een CD op. The Will to Death is de eerste van die serie, dit jaar komt ook de rest nog uit. Dat allemaal terwijl zijn groots geproduceerde soloalbum Shadows Collide With People nog zeer vers is.

Biosphere - Autour de la Lune (CD), door Jan Luijsterburg 
Elektronische ruimtemuziek van Geir Jenssen uit Tromsø, hoog in Noorwegen. Autour de la Lune is een bewerkte versie van een in opdracht van Radio France Culture gemaakt werk in negen delen, gebaseerd op het boek "De la Terre à la Lune" van Jules Verne.

Een hete zomer

Haugaard & Høirup - Let`s Dansk (CD), door Jan de Jeu  
“Haugaard & Høirup” roept de aankondiger op 24 maart 2001 in de Ost Friesische Strackholt Folk Club en meteen daarop begint één van deze heren in het Deens te babbelen. Gelukkig wordt hij door de ander direct gecorrigeerd met de opmerking dat ze zich deze avond beter in het Engels uit kunnen drukken.

Hush! (DVD-film), door Jan Luijsterburg  
Menselijk contact, dat valt niet altijd mee. Alleen zijn is maar eenzaam, een mens heeft anderen nodig. Maar makkelijk is die omgang niet altijd, vooral niet in gezinnen. Met dit soort zaken tobben de hoofdpersonen in Hush! Een innemende relatiefilm uit Japan, over een homostel dat geconfronteerd wordt met een warrige vrouw die graag een kind wil van één van hen.

Een hete zomer

 

MERK

EDITORS' CHOICE