NIEUWSB&W

Meadowlark bij Crusade Audio

Redactie HiFi.nl | 31 juli 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Meadowlark Audio

Crusade-Audio is vanaf heden importeur van Meadowlark Audio luidsprekers.

Meadowlark Audio is een bekende Amerikaanse luidsprekerproducent die zich richt op het reproduceren van een natuurgetrouw geluid. Om dit te beMeadowlark Audioreiken wordt er consequent gebruik gemaakt van een schuine voorkant en van zo simpel mogelijk opgebouwde filters die alleen bestaan uit de beste componenten. Aan de luidsprekerkasten zelf wordt ook speciale aandacht besteed. Zo zijn de meeste speakers opgebouwd van een sandwich van verschillende materialen en zijn de speakers intern zwaar verstevigd om ongewenste trillingen tegen te gaan. Iedere luidspreker wordt met liefde handmatig gebouwd, gelakt en vervolgens aan zeer strenge tests onderworpen voordat de luidspreker naar zijn nieuwe eigenaar gaat.

Omdat het oog ook wat wil zijn alle luidsprekers beschikbaar in verschillende houtsoorten. Bij de meeste luidsprekers is de gehele voorkant gemaakt uit massief hout en de rest gefineerd. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van plastic folie die er “dood” uitziet, net als de muziek mag de speaker zelf ook leven. Stradivarius wist het al, Steinway ook, hout is goed! Meadowlark Audio heeft 2 verschillende lijnen beschikbaar voor de consument.

In de artisan lijn nestelen zich de topseries luidsprekers en in de Amerikan E lijn de overige luidsprekers. Prijzen beginnen vanaf zo’n 1000 euro per paar. Meadowlark Audio: Time Coherent First Order Transmission Line Speakers.

Meer informatie
www.crusade-audio.nl

MERK

EDITORS' CHOICE