Projectiondesign Action!

(ingezonden mededeling)

De home theatre projector van Projectiondesign, de Action! Model One heeft een opvolger: de "mk II", met een 7-segment kleurenwiel en is nu verkrijgbaar via Music Matters.

De One mk II heeft een volledige upgrade ondergaan waardoor de eigenschappen wederom zijn verbeterd. Het nieuw ontworpen 7 kleurenwiel, verbeterde optische prestaties en nieuwe electronica maken het plaatje nog fraaier en brengen de projector naar een hoger level, waardoor de Model One zijn positie als high end projector nog maar eens verstevigt.

Een en ander leidt tot een verbeterde kleurechtheid, contrast en detail waardoor het beeld natuurlijker oogt dan ooit. De technology is nog steeds gebaseerd op Texas Instruments DLP technologie, gebruik makend van de Mustang HD2+ DMD chip (net als zijn voorganger, de Mk I trouwens). Met een contrast ratio van 3000:1 in combinatie met een hoge helderheid level is de Model One superieur aan elke andere projector in de markt voor medium tot grote schermmaten.

Het optisch design is prisma-loos om eenhoog contrast te bereiken, zelfs bij moeilijke zogenaamde "mixed-exposure" scenes. Het 7 kleurenwiel heeft dus een 7e, lichtgroen segment waardoor de "colour depth" toeneemt tot 10-bit. Tevens worden het effect van artefacts aanzienlijk teruggebracht. De Model One gebruikt het gepatenteerde FLI2310 DCDi progressive scan van Faroudja om de best mogelijke videokwaliteit te behalen en het effect van ongewenste neveneffecten te elimineren.

MERK

EDITORS' CHOICE