NIEUWSSanyo

Sanyo in LCD TV-markt


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2004 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

Het televisielandschap verandert in een rap tempo. Dit geldt niet alleen voor de vele nichezenders of realityprogramma’s die er dagelijks bijkomen, maar ook voor de tv-toestellen zelf. De LCD TV lijkt de toekomst te hebben en Sanyo voorziet in de stijgende vraag met een line-up bestaande uit vier nieuwe LCD schermen.

Volgens onderzoeksbureau DisplaySearch stijgt de verkoop van LCD TV’s jaarlijks spectaculair. De markt groeit zeer snel, met meer dan een verdubbeling elk jaar. Sanyo kan als een van de grootste elektronica fabrikanten ter wereld niet ontbreken.

Sanyo LCD

Het kleinste toestel uit de reeks is de Sanyo 15LC3-C (foto hierboven). Zoals het typenummer aangeeft, is dit een 15 inch toestel in een 4/3 formaat. Het heeft een contrastratio van 300:1 en heeft een XGA-resolutie van 1024 x 768.

Sanyo LCD

Tweede in de rij is de Sanyo 20LC3-C. Dit 20 inch-toestel heeft eveneens een aspectratio van 4/3 formaat maar de contrastratio is 500:1.

Vervolgens is er de Sanyo 27LC3-C, met een Active Matrix LCD-TFT scherm van 27inch (foto hierboven).  De aspectratio is hier 16 bij 9 in W-XGA resolutie (1280 x 768). Even als de vorige modellen heeft ook dit model een digital comb filter, 1000 pagina’s teletekst en 3 D Surround Sound.

Sanyo sluit deze LCD TV-reeks af met de Sanyo 30LC3-C, een 30 inch toestel eveneens in 16 bij 9 W-XGA. Deze televisie beschikt naast een aantal eigenschappen die de kleinere lcd-schermen hebben, onder meer ook over een helderheidssensor (voor een constant optimaal beeld) en een eco-mode die er voor zorgt dat het energieverbruik vermindert.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »