NIEUWSTentLabs

TentLabs introduceert Heater supply

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2004 | TentLabs

(ingezonden mededeling)

Tentlabs introduceert nieuwe voeding voor buizenversterkers; de Heater supply, een innovatieve gloeidraadvoeding voor bijna antieke buizen.

Toepassen van deze Heater supply resulteert in een betere focus, hogere resolutie en echtere, opener klank, vergeleken met de traditionele voedingsmethoden.

TentLabs Heater supply

Traditioneel worden direct verhitte buizen, zoals de welbekende 300b, verhit met spanning (AC of DC). Spanningsbronnen kenmerken zich door lage uitgangsimpedanties.

Gegeven de werking van direct verhitte buizen ontstaat er, parallel aan de gloeidraad, een minuscule spanning, opgewekt door de audiostroom door de buis. Het kortsluiten daarvan, middels traditionele gloeidraadvoedingen, beïnvloed op haar beurt de stroom door de buis, waarmee micro-informatie verloren gaat.

De oplossing ligt in het voeden met hoge impedanties, een stroombron dus. Het oorspronkelijke bezwaar van exacte afregeling is door TentLabs onderkend, en opgelost middels een elegante servo, waardoor bijregelen nooit meer nodig is. Dit uiteraard met behoud van de karakteristieken van de stroombron.

De compacte modulen, per paar verkrijgbaar (129 euro incl. BTW) in diverse uitvoeringen, zijn geschikt voor zowel upgrade van bestaande als wel de bouw van nieuwe versterkers.

Meer info:
TentLabs
www.TentLabs.com
Tel.:  040 -  21 30 186.


EDITORS' CHOICE