NIEUWSB&W

DVD binnen 10 jaar achterhaald


Redactie HiFi.nl | 16 juli 2004 | B&W

(gezien op het internet)

Over hooguit tien jaar zal de dvd achterhaald zijn, zo voorspelt Microsoft-oprichter Bill Gates. 
 
Software2Gates doet zijn voorspelling in een interview in de Duitse schandaalkrant Bild. "Als je bedenkt dat we vandaag de dag muziek en films op een zilverkleurig schijfje meedragen en in een computer moeten steken, is dat eigenlijk lachwekkend", meent de Microsoft-topman.

Er kleven enkele grote nadelen aan dvd`s, stelt Gates. "Er kunnen makkelijk krassen opkomen en ze raken snel zoek."

Als het aan Gates ligt, kan de dvd-speler over een paar jaar de deur uit. "De televisie van morgen zal ons datgene tonen wat we willen zien en wanneer we het willen zien. Als we thuiskomen, zal de computer weten wie wij zijn, omdat hij ons aan onze stem en ons gezicht herkent. Hij weet wat we graag kijken, kent ons lievelingsprogramma en weet bijvoorbeeld wat onze kinderen niet mogen zien."

Gates doet regelmatig toekomstvoorspellingen. Volgens velen is hij echter geen grote visionair. Zo werd Microsoft halverwege de jaren negentig totaal verrast door de opkomst van internet.

In 2001 voorspelde Gates dat de Tablet PC binnen vijf jaar de populairste computer in de VS zou worden. Zo`n drie jaar later is daar nog altijd maar weinig van te merken. Een andere voorspelling van Gates om in de gaten te houden: begin dit jaar zei de Microsoft-oprichter dat het spamprobleem binnen twee jaar is opgelost.
 

MERK

EDITORS' CHOICE