NIEUWSB&W

Stilstand is achteruitgang

Redactie HiFi.nl | 15 juli 2004 | B&W

HiFi.nl is de afgelopen maanden druk bezig geweest om de site mooier, gebruiksvriendelijker en completer te maken. Achter de schermen is er dan ook druk gewerkt aan een aantal nieuwe applicaties en verbeteringen aan bestaande applicaties. Eén van die verbeteringen betreft de recent toevoegde “merken” rubriek.

Om u nog eenvoudiger een overzicht te geven van onze publicaties betreffende de verschillende merken, hebben we aan de merken-pagina van HiFi.nl een overzicht toegevoegd van de meest recente nieuwsitems en recensies van het merk in kwestie. Op deze wijze willen wij het voor u eenvoudig maken om op de hoogte te blijven van al onze publicaties betreffende uw favoriete merk.
Zeer binnenkort zullen wij nog meer nieuwe toepassingen presenteren

Deze week ook de eerste aflevering van “Jan in gesprek met.....“ . Een compleet nieuwe artikelserie waarin Jan de Jeu het gesprek aangaat met binnen- en buitenlandse kopstukken uit de HiFi-branche. Het spits wordt afgebeten door de Deen Tommy Hørning van de bekende Hørning luidsprekers.

Natuurlijk ook in deze editie van Hifi.nl weer de nodige software recensies, de column van Rene van Es en natuurlijk de gebruikelijke hardware recensie. Deze week voelt Rene Smit Amphony digitale(!) hoofdtelefoons aan de tand.

Kortom ook deze week is er weer voldoende te lezen op HiFi.nl.

Redactie HiFi.nl

 


Deze week nieuw op HiFi.nl

Hardware

Amphony Model 1000 en 2000, door Rene Smit
In het decembernummer van de consumentengids werd een reeks draadloze hoofdtelefoons getest, allen gebaseerd op FM zenders en infraroodsignalen. Er bestaan echter ook hoofdtelefoons met een digitale signaaloverdracht. Hierbij een test van twee digitale hoofdtelefoons van het nieuwe merk Amphony.


Columns en Achtergrondartikelen

Beinvloed, door Rene van Es
De wekelijkse column van Rene van Es gaat deze week in op onze vooroordelen betreffende HiFi; "Met de vakantie in zicht heb ik altijd de neiging om aan Frankrijk te denken. Na ettelijke bezoeken die weken duurden ben ik verknocht geraakt aan het land waar ik graag mijn oude dag wil slijten."

Hoornsysteem

Jan in gesprek met....Tommy Hørning", door Jan de Jeu
De eerste aflevering uit een nieuwe artikelreeks. Jan de Jeu gaat in gesprek met kopstukken uit de (inter)nationale HiFi handel. Deze week, Tommy Hørning. "Jan, geloof me nu; hij is de enige die begrijpt waar het om draait". U wilt niet weten hoe vaak ik deze zin al gehoord heb uit de mond van Johan Bezem, de man achter audio importbedrijf AudioClassics. Steeds opnieuw geldt deze uitspraak de Deense ontwerper Tommy Hørning en evenzo vaak bedenk ik me dat iedere importeur dit soort opmerkingen lanceert over een specifieke fabrikant waarvan hij de producten op de Nederlandse markt afzet."

Tommy Hørning (c) Xingo

Software

The Zutons - Who Killed the Zutons?, door Luc van Gaans
The Zutons maken duidelijk wat ze willen: een eigen koers varen. En dat de platenmaatschappij nu toevallig Sony heet kan ze niks schelen. En Sony hopelijk ook niet, want met The Zutons hebben ze weer nieuwe ster aan het firmament.

Stilstand is achteruitgang

Camera Obscura – Underachievers Please Try Harder, door Jan Luijsterburg
Iedereen die van Belle and Sebastian houdt moet meteen deze CD aanschaffen. Iedereen die Belle and Seastian nog niet kende heeft iets in te halen. Een welgemeende aanrader.

Jaco Pastorius Big Band - Words of mouth revisited, door Luc van Gaans
Na een vechtpartij belande hij in coma en overleed een paar maanden later. Zoals vaker begint de legendevorming dan pas echt. Zo ook met Jaco Pastorius: er zullen weinig bassisten rondlopen die hem niet kennen.

Harmen Fraanje - Sonatala, door Luc van Gaans
Er zijn van die cd’s die in je hoofd blijven hangen nadat je ze voor het eerst beluisterd hebt. Harmen Fraanje’s debuut cd Sonatala is er zo een.
 

MERK

EDITORS' CHOICE