NIEUWSB&W

Inspiratie


Marc Brekelmans | 08 juli 2004 | B&W

Voor velen onder ons een ongrijpbaar iets, soms heb je het en soms heb je het dagenlang niet. Soms is er maar één woord of gedachte voor nodig om het ineens te krijgen. Maar soms moet je door deadlines of andere oorzaken gewoon doorbijten en toch je ding doen, met of zonder inspiratie. Onze hoofdredacteur, Rene van Es, worstelde afgelopen week ook met een inspiratieprobleem.

Wellicht kwam zijn gebrek aan inspiratie door zijn productiviteit in de afgelopen weken. Vandaag publiceren wij van zijn hand maar liefst vier artikelen, waaronder een zeer lovende recensie over de Marantz SA8400 SA-CD speler, een recensie over The Chord Company bekabeling en zijn column. En hij is ondertussen ook nog even op bezoek geweest op het hoofdkantoor van Sony. Al deze artikelen en natuurlijk weer de nodige software recensies kunt u in deze uitgave van HiFi.nl lezen.

Wij wensen iedereen alvast een welverdiende vakantie, een hele leuke tijd en ontzettend mooi weer. Gelukkig hoeft u op uw vakantieadres HiFi.nl niet te missen, u vindt ons in ieder internetcafé.

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl


Hardware recensies

Marantz SA8400, door Rene van Es
De SA8400 is geen multi-speler. In tegendeel, de Marantz SA8400 speelt slechts uw standaard Red Book CD, CD-R, CD-RW en stereo SA-CD. We hebben te maken met een echte audiofiele speler die beeld noch multi-kanaal aan kan of ooit zal weergeven. Een gedurfde stap van Marantz waarmee de lat voor de weergavekwaliteit wel erg hoog moet liggen

Inspiratie

The Chord Company - Chameleon & Anthem, door Rene van Es
The Chord Company is zeker geen onbekende voor liefhebbers van Naim apparatuur. Chord, die overigens niets te maken heeft met Chord Electronics, maakt al jaren kabels voor Naim waar DIN-pluggen aan zitten. Wie geen Naim heeft kan toch profiteren van Chord kabels want cinch of XLR is ze ook niet vreemd.

Inspiratie


Achtergrondartikelen en Columns

Sex, door Rene van Es
Ik wist dat het uw aandacht zou trekken. Immers het overgrote deel van de lezers van deze site zijn mannen en als er één ding is waar een man vaak aan denkt is dat wel sex. Sex verkoopt.


Hi-Visit

Sony Benelux, door Rene van Es
Als je het hebt over de oudste, meeste gevestigde en meest innovatieve bedrijven in de elektronica, zowel in de professionele sector als in de consumenten branche dan zijn er twee namen die altijd naar boven drijven en waarvan er één onmiskenbaar luistert naar Sony. Een bedrijf dat een lange historie heeft in Nederland en wiens naam iedere Nederlander bekend in de oren klinkt.

Inspiratie


Software

The Corrs – Borrowed Heaven (CD), door Luc van Gaans
The CorrsHet wil niet echt met het zomerse weer in Nederland: bewolking, regen en lage temperaturen. Voor velen is dan ook het enige alternatief een cd´tje opzetten waarvan je vanzelf wat warmer wordt. The Corrs, zelf niet anders gewend dan wisselende weersomstandigheden in het wispelturige Ierland, kennen het recept voor de opwarmer: een opwindende 12 liedjes tellende plaat die de zomer in je hoofd toelaat.

Billie Holiday - Recital  (Vinyl), door Jan de Jeu
Aan het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw is het de bekende producer Norman Granz die Billie Holiday een nieuw, en ditmaal voor haar ook in financiële zin, aantrekkelijk platencontract aanbiedt. Het staat in schril contrast met de 200 tracks die ze tussen 1933 en 1944 opneemt en waarvoor zij zelfs nooit royalties ontvangt.

Brian Wilson – Gettin in over my head (CD), door Luc van Gaans
Brian WilsonBrian Wilson? Beach Boys? Hebben die iets met elkaar te maken? Domme vragen bestaan niet. Maar als je deze vragen stelt na het beluisteren van de eerste 10 seconden van ´Gettin in over my head´ zijn er twee dingen mogelijk: of je maakt een grap of je hebt nog nooit van de Beach Boys gehoord.

The man without a past (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Diepzinnig zwijgend voor je uit staren, met een sigaret erbij, dat wordt in de films van Aki Kaurismäki tot een ware kunst verheven. Zijn nieuwste werd bekroond als beste film van het filmfestival van Gent. We waren daar al erg onder de indruk, kan ik me nog goed herinneren, en nu is het een prettig weerzien op DVD. Die genoegens van herinneringen zijn niet weggelegd voor de hoofdpersoon van dit prachtig Spartaans vormgegeven sprookje.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »