NIEUWSAudiostatic

Nieuw; AudioStatic DCM5

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2004 | Audiostatic

(ingezonden mededeling)

Al meer dan 30 jaar is Audiostatic één van de meest innovatieve producenten van duurzame Full Range Electrostatische Luidsprekers. Sindsdien heeft er bij Audiostatic een enorme ontwikkeling plaatsgevonden resulterend in meerdere patenten die er toe hebben geleid dat de muziek op een ongekend hoog niveau wordt weergegeven.

AudiostaticOp dit moment heeft Audiostatic haar nieuwste model geïntroduceerd, de DCM 5 (Direct Coupled Mirror-drive), met een sensationele geluidskwaliteit en een zeer elegant en tijdloos ontwerp, passend in iedere woonomgeving. De geluidskwaliteit van deze Full Range Electrostatische luidpreker is van een dermate hoog niveau dat er een wervelwind door high-end audio land zal gaan! De nieuwe Audiostatic DCM 5 zal de nieuwe norm worden op het gebied van muziekreproduktie. Openheid, snelheid en diepte van de laagweergave, oplossend vermogen, detaillering, plaatsing en ruimtelijkheid zijn een aantal kwaliteiten op basis waarvan deze nieuwe norm zal worden neergezet. Luisteraars zullen in eerste instantie hun oren niet kunnen geloven. Ieder detail is hoorbaar, zelfs de atmosfeer van de opname kan worden beleefd.

De nieuwe Audiostatic DCM 5 is een volledige lijnbron en een Full Range Elektrostatische Referentie luidspreker (met een gevoeligheid van 87 dB, afhankelijk van de luisterruimte), waarbij de luidsprekers in feite werken als een omgekeerde microfoon. Het membraan van een Audiostatic is 0,006 mm. dik (zes duizendste millimeter), wat betekent dat de totale bewegende massa van het membraan van een Audiostatic minder is dan de bewegende massa van een conventionele dome tweeter! Door deze zeer geringe massa van het membraan is een snelheid, controle, ruimtelijkheid, detaillering en openheid van het muzieksignaal mogelijk welke zijns gelijke nog moet vinden. Tevens zorgen de nieuw ontworpen Audiostatic behuizing, gecombineerd met de gepatenteerde “Direct Coupled Mirror-drive” interface, (bestaande uit 5 speciaal ontworpen zeer hoogwaardige audiotransformatoren en de maximale membraanuitslag van 8mm!) voor een fenomenale geluidsdruk en basweergave. Er worden in de Audiostatic DCM 5 geen cross-overs gebruikt die een frequentie-deling teweegbrengen welke niet thuis horen in het orginele (muziek)signaal. Hierdoor is de Audiostatic DCM 5 in staat muziek weer te geven zonder fasefouten, wat als grote voordeel heeft dat er geen luistermoeheid optreedt en men op de meest natuurgetrouwe wijze muziek kan luisteren.

 

Importeur:
Transform Audio
Website:  www.transformaudio.nl  (vanaf 10 juli online)
E-mail: transformaudio@planet.nl
Telefoon: 010-2099061

Prijs:
AudioStatic DCM 5   7950 euro per paar 


EDITORS' CHOICE