NIEUWSB&W

Prijs DVD-recorders zal halveren

Redactie HiFi.nl | 06 juli 2004 | B&W

(gezien op het internet)

De gemiddelde prijs van dvd-recorders zal dit jaar mogelijk halveren door een sterke productieverhoging in Taiwan. De productie en verscheping van dvd-recorders uit Taiwan zal sterk stijgen, zo verwacht het Taiwanese bureau Market Intelligence Center (MIC).

Fabrikanten als BenQ en LiteOn Technology verscheepten in de eerste zes maanden van dit jaar een miljoen apparaten. In het tweede deel van dit jaar stijgt de productie tot twee miljoen dvd-recorders. In de tweede helft van vorig jaar werden er nog 700.000 dvd-recorders geëxporteerd met een totale waarde van 140 miljoen dollar.

De productiestijging wordt mede veroorzaakt doordat enkele belangrijke onderdelen voor dvd-recorders goedkoper zijn geworden. Hierdoor zal de gemiddelde prijs van een dvd-recorder flink dalen, zo is de verwachting van de marktonderzoekers.

Hoeveel procent van de dvd-recorders uit Taiwan komt, is niet precies bekend. Geschat wordt dat dit op dit jaar ongeveer een kwart zal zijn. Japan is op dit moment de grootste producent van dvd-recorders. Vorig jaar kwam de helft van de wereldproductie uit Japan. Europese bedrijven waren verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de dvd-recorders.

MERK

EDITORS' CHOICE