NIEUWS

Elac FS 209.2


Redactie HiFi.nl | 30 juni 2004 |

(ingezonden mededeling)

Het topmodel van ELAC’s 200 serie ontvouwt klankbeelden met een bijzondere precisie en muzikaliteit. De hele ELAC-Know how, van de beroemde JET-bandtweeter tot aan de meervoudig verstevigde behuizing, maakt het mogelijk om met de FS 209.2 een  natuurgetrouwe geluidsweergave te produceren die muziek genieten tot een erotische belevenis laat worden.

Elac 209.2Technische features en bijzonderheden:
De nieuw ontwikkelde JET III bandtweeter heeft een neodym magneetsysteem dat voor een zeer sterke aandrijving zorgt. Dankzij de nieuwe geometrische opbouw van het bandje ligt de weergegeven grensfrequentie nu boven 50 kHz. De nieuwe demping in deze hogetonenweergever zorgt voor een zeer lineaire frequentieweergave. De weergave van het middengebied wordt verzorgt door een nieuw ontwikkeld ELACchassis. Deze unit heeft een met de hand beklede, geweven kunststof dome. Een speciale gevormde geluidsgeleiding zorgt voor een optimale afstraling richting de luisterplaats.

De twee zeer hoog belastbare 180mm lagetonenweergevers, hebben naast Aluminium-Sandwich-membranen en een nieuwe kaplon  spreekspoel, dubbele magneten voor een sterke aandrijving, een brede dubbel asymmetrische ophanging (DAS), dit alles zorgt voor een hoog rendement, grote stabiliteit van het membraan, een uitstekend gedrag bij hoge geluidvolumes en een diep doorlopende en droge laagweergave.

Meervoudige verstevigingen en demping binnen de behuizing zorgen voor afwezigheid van kastresonantie. Een per computer berekend wisselfilter zorgt voor een zeer gelijkmatige verdeling van de geluidsdruk over het gehele frequentieweergavebereik en een optimale afstraling van het middengebied.
Basreflexpoorten met aan beide zijden afgeronde uitgangen om storende bijgeluiden van in- of uitstromende lucht te vermijden, zijn geschikt voor gebruik van Bass-Control-afsluitdoppen, waarmee het laag, naar behoefte, in de woonkamer aangepast kan worden.
Het hoogwaardig ELAC- Bi-Wiring/Bi-Amping luidsprekerterminal heeft separate aansluitingen voor het laag- en midden/hoog.
De onder een hoek geplaatste aansluitbussen zijn eenvoudig te bereiken en geschikt voor een kabeldiameter tot 16 mm2 of z.g. kabelvorken. (b.v. AudioSelection, Groneberg of WBT) Bij de FS 209.2 wordt standaard een luidsprekervoet geleverd, waarin naar keuze de, eveneens als accessoire meegeleverde, makkelijk instelbare ELAC-spikes of gummi-inlay’s geplaatst kunnen worden.

Met een gevoeligheid van 89 dB en een hoog maximaal geluidsvolume van 109 dB/1m is deze 31/2-weg luidspreker ook zeer geschikt voor geluidsweergave in grotere ruimtes.


Verkoopprijs:
1.599 euro voor mat zwart lak, kersen en beuken houtfineer
1.749 euro voor Silver Shadow hoogglans lak

 

EDITORS' CHOICE