NIEUWSInFocus

Infocus 4805

Redactie HiFi.nl | 31 mei 2004 | InFocus

(Ingezonden mededeling)

Tot voor kort dachten consumenten dat Home Theater een dure aangelegenheid was, met grote televisies. De laatste tijd transformeren projectoren echter de markt met beelden tot 3 m breed voor minder dan €1500: een fractie van de kosten van andere groot-beeld formaten, die over het algemeen eerder in centimeters worden gemeten.

Infocus 4805InFocus, de wereldwijde leider in digitale projectie-technologie en - services, voert deze reeds snelgroeiende markt aan met het lanceren van de InFocus ScreenPlay 4805, de nieuwste consumentenprojector, toegespitst op het brengen van de bioscoop thuis.

De ScreenPlay 4805 is makkelijk te bedienen door een verlichte afstandsbediening en een slimme menu-structuur, waardoor zelfs bediening in een donkere kamer eenvoudig is.

De 4805 heeft 16:9 beeldpanelen met een resolutie van 854x480 pixels, voor een perfecte `match` met het (NTSC) DVD-formaat en de op stapel staande `High Definition` beeldformaten. Met een voor video geoptimaliseerde lichtopbrengst van 750 ANSI lumen en een contrastverhouding van 2200:1, levert de ScreenPlay 4805 het witste wit en het diepste zwart met gemak. De projector heeft heel complete aansluitmogelijkheden: composite, S-Video, component en DVI (HDCP). Ook een 12V trigger om een scherm op afstand te laten zakken ontbreekt niet.

InFocus heeft zoals in vele eerdere ScreenPlay projectoren de nieuwste technologieën van Texas Instruments en Faroudja gebruikt voor een heldere en vloeiende weergave. Een uniek kleursysteem en de 16:9 DarkChip2 DLP technologie van Texas Instruments garanderen een scherper en filmischer beeld met meer details en levendige kleuren die niet verslechteren in de tijd. Door de bekroonde Faroudja DCDi video-bewerking projecteert de inFocus ScreenPlay 4805 beelden die scherper zijn en met minder artifacten op schuine lijnen.

Met zijn gewicht van slechts 3,5 kg heeft deze extreem lichtgewicht projector alle flexibiliteit voor montage aan het plafond of aan de muur en kan deze zelf op de tafel worden gezet om na gebruik in de kast te verdwijnen. Met een lamp die 3000 uur meegaat heeft de ScreenPlay 4805 lagere gebruikskosten dan de meesten van zijn concurrenten.

De InFocus ScreenPlay 4805 is beschikbaar vanaf juni 2004. De adviesprijs is 1.699 euro inclusief BTW.


EDITORS' CHOICE