NIEUWSPioneer

Pioneer DVD recorders met 80&160 GB

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt haar nieuwe DVD-R/RW recorders aan, de Pioneer DVR-720H-S en de DVR-520H-S. Deze 2 DVD recorders met geïntegreerde hard disk drive (HDD) kunnen respectievelijk een indrukwekkende 204 en 102 uren aan TV uitzendingen, films en digitale camerafilms opslaan.

Pioneer DVR-720H-S

Nu hoef je niet meer thuis te blijven om de laatste voetbalscores of soapserie te volgen – elke TV fan kan nu met een gerust hartje op stap gaan in de wetenschap dat al zijn favoriete programma’s hoogst kwalitatief zullen opgenomen worden.

In een combinatie van spitstechnologie en haar sterke achtergrond qua vernieuwing en uitvindingen, ontwikkelde Pioneer de ideale compagnon voor televisie opname. De geïntegreerde 160 GB en 80 GB HDD geeft je onovertroffen gebruiksgemak en nieuwe functies, zoals de One Touch Copy functie. Eén enkele druk op een knop maakt het mogelijk programma’s, opgeslagen op de HDD, in hoge snelheid naar een disk te kopiëren. Je kan ook kijken naar het begin van een opgenomen programma en tegelijkertijd blijven opnemen tot het einde – perfect wanneer je thuis komt halfweg je favoriete programma.

Deze nieuwe stijlvolle Pioneer DVR-720H-S en DVR-502H-S modellen kunnen  makkelijk geïntegreerd worden in eender welke home cinema uitrusting. Ze maken wezenlijk deel uit van het entertainment systeem. Je kan een programma opnemen op de HDD en tegelijkertijd naar een DVD kijken. Je kan rustig met vrienden naar de bioscoop, want je zal je favoriete programma’s niet missen.

Hoogste opnamekwaliteit
Geen gedoe meer met videotapes, de DVR-720H-S en de DVR-520H-S  nemen op op DVD-R én op DVD-RW media, net als de geïntegreerde HDD; echt de perfecte keuze voor gebruikers die regelmatig TV programma’s opnemen en overschrijven. Andere sleutelopties omvatten:

 • High capacity 160 GB en 80 GB HDD geeft je de mogelijkheid rechtstreeks op te nemen op de harde schijf voor tijdelijke opslag om vervolgens geselecteerde opnames te selecteren voor permanente opslag op DVD-R/RW disks.
 • Gebruik je de Disk History functie, dan kan je eenvoudig uitzoeken welke disk nog voldoende schrijfruimte (of inhoud die overschreven mag worden)  vrij heeft zonder dat je de disks effectief moet laden en checken
 • Mogelijkheid om zes tot tien uur materiaal op te nemen, zowel in ‘Video Mode’ als in ‘Video Recording mode’, afhankelijk van de gewenste beeldkwaliteit en bewerkingscapaciteit.
 • Na het voltooien van een DVD-R/RW disk in Video Mode, creëert het systeem een menu met selecteerbare thumbnail beeldjes om opgenomen programma’s op een compatibel DVD-Video afspeelsysteem visueel te confirmeren. De opname modes zijn gebaseerd op de MPEG compressie technologie voor real-time opname van hoog kwalitatieve beelden.
 • Vier vooraf ingestelde opname modes, gaande van de laagste tot de hoogste kwaliteitsniveaus (EP, LP, SP of FINE), en bovendien, de optie om de opnamekwaliteit manueel in 32 trappen in te stellen. Gebruik je de EP opname mode, dan kan je tot 102 uren programma’s opnemen, op HDD alleen al.
 • Met hoge snelheid rechtstreeks kopiëren van HDD op DVD-R/RW disks om materiaal te archiveren, je hoeft niet langer te decoderen of opnieuw te coderen. Dit geeft je de zekerheid dat er geen beeld of audio data verloren gaat en garandeert je het exacte kwaliteitsniveau zoals oorspronkelijk opgenomen.
 • De Disk Backup optie biedt je een handige manier om een back-up van belangrijk materiaal op DVD te kopiëren op een andere opneembare DVD disk. Alle inhoud en informatie van de oorspronkelijke disk wordt, zonder enig kwaliteitsverlies, volledig gekopieerd. Tijdens een Disk Backup blijft opnemen naar de HDD of afspelen van een ander bestand van de HDD mogelijk.


Een eenvoudige manier om méér uit het leven te halen
De Pioneer DVR-720H-S en DVR-520H-S staan garant voor een ultiem gebruikersgemak en door zijn ongecompliceerde opnamefuncties hoeven TV fans niet langer meer te stressen, ze hebben meer plezier zonder al dat gedoe om de VCR geprogrammeerd te krijgen. Belangrijke functies omvatten:

 • Touch-n-Go scant automatisch de opgenomen inhoud op de ingebrachte disk en begint op te nemen op de eerste vrije ruimte. Dit voorkomt niet bedoeld overschrijven – nooit meer je lekker nestelen voor je favoriete film om dan te merken dat je een uur voetbal voorgeschoteld krijgt!
 • Verbeterde timer recording geeft je de mogelijkheid vijftien minuten slots te programmeren door de on-screen cursor via de afstandsbediening te gebruiken.
 • Simultaan opnemen en afspelen betekent dat je materiaal kan opnemen op de HDD of DVD, en tegelijkertijd  kijken naar een programma opgenomen op de HDD of DVD (simultaan uitvoeren van zowel opnemen als afspelen op DVD media vereist het gebruik van 2x speed DVD-RW media in Video Recording (VR) mode)
 • Chase Play is een handige optie die het mogelijk maakt het kijken even te onderbreken – de bel gaat of je wil een kopje thee – door eenvoudig het programma op te nemen op de hard drive of op een VR Mode DVD-RW disk. Enkele minuten later kijk  je verder vanaf het punt waar je er even uitgestapt bent terwijl de recorder blijft opnemen.
 • Eenvoudig opnemen uit een veelheid van bronnen waaronder ingebouwde analoge TV tuner, digitale camcorder en externe AV bronnen.
 • Met de nieuwste vooruitstrevende Graphical User Interface (GUI) kan je films opnemen, monteren en afspelen door de thumbnail beeldjes als gids te beruiken. De copy list GUI maakt het eenvoudig om gemonteerde of enkele titels uit de lijst te dupliceren, zo spaar je tijd en wordt het bestandsbeheer eenvoudiger dan ooit.

Legt herinneringen én films vast
De Pioneer DVR-720H-S en DVR-520H-S zijn de perfecte keuze om home movies te monteren met een gebruiksvriendelijke DV in/output en geavanceerde GUI.  Onder de sleutelopties:

 • DV in/output vereenvoudigt het dubben van digitale video bronnen (bijvoorbeeld een DV camcorder), gebruik makend van i.LINK – met geïntegreerde recorder en camcorder controle functies, buitengewoon handig voor de home movie maker
 • De geavanceerde Disk Navigator (DiskNavi) interface met thumbnail beeldjes gidst je doorheen alle opname-, montage- en afspeelfuncties
 • Uitgebreide montage mogelijkheden omvatten niet destructieve en frame-accurate editing functies in VR mode op DVD-RW media gebruikmakend van PlayLists

Alle karakteristieken van een Pioneer DVD-Video speler
In één eenvoudige stap creëer je een volwassen home cinema door de DVD recorder aan te sluiten op een Dolby Digital/DTS compatibele versterker/ontvanger en een multi-channel A/V surround speaker systeem.  De luisteraar wordt ondergedompeld in een ongelooflijke sound en omgeven door de speciale effecten van de nieuwste films. Alle DVD recorders zijn geschikt voor het afspelen van CD, CD-R en CD-RW disks en Video CD`s. Bovendien kan de DVD-recorder zowel de nieuwste formats, zoals MP3 en WMA files opgenomen op CD-R/RW, als de Super Video CD aan. Hij beschikt ook over een JPEG PhotoViewer om te genieten van digitale camera beelden.


Beschikbaarheid:
    Juli 2004

Consumentenprijs:  
DVR-720H-S:   1099 euro  
DVR-520H-S:     899 euro

 

 


EDITORS' CHOICE