NIEUWSKEF

KEF Instant Theatre (KIT)

Redactie HiFi.nl | 17 mei 2004 | KEF

(ingezonden mededeling)

Een no-nonsense, no-hassle, easy to set-up home theatre systeem
 
KEF introduceert het nieuwe KEF instant theatre (KIT), een nieuw en compleet systeem dat uitgaat van de DVD en de luisteraar alles biedt om echte 5.1 digital surround sound te beleven, afkomstig van slechts twee compacte luidsprekers en een onopvallende subwoofer. Waarbij iedereen overal in de kamer hetzelfde gedetailleerde 3D-sound geniet.

KEF instant theatre is snel en makkelijk op te zetten en uiterst gebruiksvriendelijk. Zonder menu’s of configuraties zal een consument het hele systeem binnen 10 minuten in werking kunnen stellen. Daartoe hoeft hij dan alleen maar een disc in te voeren en op PLAY te drukken. Eenvoudiger kan niet. En niet onbelangrijk: het complete systeem heeft een adviesprijs van 2000 euro.

KEF Instant Theatre (KIT)

Combinatie van de beproefde KEF Uni-Q® ‘puntbron’ luidspreker uit het bekroonde KHT systeem en een nieuwe toepassing van vlakke NXT® paneel technologie leidden KEF ingenieurs naar de mogelijkheid om alle subtiliteit en ruimtelijkheid van de huidige digitale formaten uit twee kleine luidsprekers en een subwoofer te halen. Waarmee een opzet met vele luidsprekers in de huiskamer niet langer nodig is!

KEF Instant Theatre (KIT)

Het concept is geniaal in zijn eenvoud.
De verticale platte NXT panelen achter de hoofdluidsprekers roepen middels reflectie de achter-effecten op. De Uni-Q eenheden creëren een perfect virtueel centre kanaal, precies in het midden van het scherm – net als in de echte bioscoop. De akoestische illusie van de drie luidsprekers wordt benadrukt door de configuratie van de twee Uni-Q drivers. Deze spreiden mede dankzij hun onderlinge gelijkheid het klankbeeld over een veel breder veld dan de smalle ‘sweet spot’ van conventionele luidsprekers. 
De achterkanalen worden naar NXT panelen geleid die vertikaal achter de hoofdluidsprekers zijn gemonteerd. Hun van de wand vrijstaande opstelling maakt het mogelijk om het geluid van de wanden te laten reflecteren. Net als hoogwaardige dipool surrounds schept dit het benodigde brede en diffuse klankbeeld.

KEF Instant Theatre (KIT)

De zware behuizingen in gegoten aluminium zijn akoestisch inert. Die van de head unit is ongeveer even groot als de luidsprekers en overeenkomstig vormgegeven. Wat men ook draait – DVD’s, CD’s of MP3-tjes –de KIT100 herkent ze automatisch. De decoders behappen ook moeiteloos Dolby Digital, Dolby ProLogic II en DTS surround afkomstig van externe bronnen. Uitgerust met een duidelijk VFD display en eenvoudige bediening is de headunit ook voorzien van een AM/FM radio met RDS en een sluimerfunctie. Alle 5 versterkers zijn bij de behuizing van de 250 mm laagweergever ingebouwd, die op zijn beurt een stevig laag neerzet door de hele kamer.
Het nieuwe KEF Instant Theatre systeem wordt compleet geleverd, inclusief afstandsbediening en alle kabels. Als accessoire zijn hoge aluminium standaards voor de luidsprekers leverbaar.

KEF Instant Theatre (KIT)


Importeur:
TransTec bv
Brugwachter 19
Rotterdam
Tel: 010-4147055
Website: www.transtec.nl en www.kef.com 

Advies verkoopprijs:  2000 euro
 

MERK

EDITORS' CHOICE