Cambridge 340A versterker

(ingezonden mededeling)

Deze Baby Azur heeft alle eigenschappen van z`n grotere broers maar wel voor een veel lagere prijs. De 340A is de meest recente aanvulling op het met veel positieve berichten ontvangen Azur-programma van Cambridge Audio en heeft vrijwel alle eigenschappen aan boord van de 540A en 640A.

Ook de 340A is voorzien van de slanke, modern vormgegeven en ergonomisch verantwoorde afstandsbediening alsmede een ruim bemeten `low flux` ringkerntransformator waardoor er ruim twee keer 40W aan 8 Ohm geleverd kan worden. Het voorversterkergedeelte blinkt uit door een prima signaal/ruisverhouding en een geavanceerde ingangsschakeling.

Cambridge 340A
 
De elektronica is gemonteerd op een solide en resonantie-absorberend chassis dat speciaal daarvoor ontworpen is. Het effect daarvan wordt versterkt door een dik en massief aluminium frontpaneel dat slechts 7 cm hoog is. Evenals alle andere Azurmodellen zal de 340A in zwart en zilver leverbaar worden.
 
Ondanks de concurrerende prijs biedt de 340A noodzakelijke functies: vijf line-niveau ingangen met een tape monitor, uitschakelbare toonregeling en een hoofdtelefoonuitgang. Aansluitingen voor een tweede paar luidsprekers completeren het geheel.
 
Uniek in deze prijsklasse is de mooie afstandsbediening die ook bij de duurdere Azur versterkers en CD-spelers geleverd wordt. om de basisprijs niet te hoog te maken wordt standaard geen phonoingangstrap ingebouwd maar er zijn enkele separaat verkrijgbare -laaggeprijsde- phonomodulen in aantocht.
 
Cambridge Audio is aanwezig op de stand van Taurus High End tijdens `High End 2004` (20 - 23 mei as.) te Munchen, Hall 3 Stand C 01.

Prijs:
Cambridge Audio 340A geïntegreerde versterker;  335 euro

Importeur:
Dimex BV
Postbus 53079 
2505 AB  Den Haag
Tel: 070 - 4042647
Email: info@dimex.nl
Website: www.dimex.nl

 

MERK

EDITORS' CHOICE