NIEUWSB&W

Canon weer in platte TV`s

Redactie HiFi.nl | 16 april 2004 | B&W

SED lcd-techniek

Canon is van plan zijn opwachting te maken in de markt voor lcd-schermen. Het is de tweede poging van het Japanse bedrijf; in 1995 probeerde Canon het met zijn zogeheten ferroelectric liquid-crystal display (LCD)-technologie.

Canon was toen het enige bedrijf dat deze techniek ondersteunde en had daardoor te maken met zeer hoge ontwikkelingskosten. Concurrenten als Sharp werkten aan tft lcd-schermen die dankzij een samenwerkingsverband met andere producenten veel goedkoper bleken te zijn. Canon moest als gevolg daarvan de handdoek in de ring gooien.

Het bedrijf denkt nu met een nieuwe lcd-techniek, surface-conduction electron-emitter display(SED), hoge ogen te gooien. SED lcd-schermen zijn dunner en verbruiken minder stroom dan tft lcd-schermen. Canon werkt voor deze techniek samen met Toshiba, de ontwikkeling begon al in 1999.

De nieuwe typen schermen zullen eerst gebruikt worden in nieuwe modellen platte televisies. Deze zullen in 2005 op de markt komen, denkt Canon. Het is nog onduidelijk onder welke merknaam. Naar alle waarschijnlijkheid zal Canon de schermen zelf leveren aan televisiefabrikanten.

MERK

EDITORS' CHOICE