NIEUWSB&W

Megapool surséance van betaling

Redactie HiFi.nl | 05 april 2004 | B&W

Elektronicaketen Megapool heeft uitstel van betaling aangevraagd. Megapool kan zijn schulden niet meer betalen. Alle 126 winkels van de electronicaketen in Nederland en België worden per direct tijdelijk gesloten en zullen extra worden beveiligd. De 47 franchisezaken blijven open.

De directie van het bedrijf heeft het besluit vanavond per brief aan alle werknemers laten weten. FOK!kreeg een brief onder ogen:

De directie van Megapool BV heeft zojuist besloten met ingang van 5 april 2004 surseance van betaling aan te vragen voor de eigen filiaalorganisatie in Nederland en België.

Megapool heeft enige tijd geleden al aangekondigd de organisatie te gaan herstructureren. Hiertoe is besloten omdat de marktonstandigheden de resultaten van Megapool zeer sterk onder druk waren komen staan.

Negatieve publiciteit heeft geleid tot het stopzetten van leveringen en het verkorten van betalingstermijnen door een aantal leveranciers. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een sterke achteruitgang van de liquiditeitspositie waardoor Megapool niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

De website van Megapool is ondertussen al aangepast en meldt:

De directie van Megapool heeft met ingang van 5 april surséance van betaling aangevraagd. Om deze reden houden wij onze distributiecentra en eigen winkels gesloten. De franchise winkels zullen wel geopend zijn. Wij zullen er alles aan doen zo spoedig mogelijk nadere consumenteninformatie te verstrekken.

Begin maart publiceerde Planet Internet nog een artikel over Megapool waarin onder andere het volgende vermeld stond:

Megapool, een keten van 126 elektronicawinkels, staat aan het begin van een forse reorganisatie. Daarbij schrapt het bedrijf een nog onbekend aantal van de 1100 banen. Volgens FNV Bondgenoten gaat het daarbij niet om enkele tientallen, maar om honderdtallen. Begin april moet meer duidelijk zijn, wilde algemeen directeur E. Turksma donderdag slechts kwijt.

MERK

EDITORS' CHOICE