NIEUWSDALI

Dali introduceert Concept 2

Redactie HiFi.nl | 01 april 2004 | DALI

(ingezonden mededeling)

Dali introduceert met de Concept-serie een compleet nieuwe luidsprekerlijn. Het eerste model in Dali`s spikspinternieuwe Concept serie, de Concept 2 is vanaf heden beschikbaar bij de Dali dealers.

Later dit jaar zal de serie verder uitgebreid worden met twee vloerstaande luidsprekers en een center luidspreker. De Concept serie zal de plaats innemen van de Dali AXS-serie, die hiermee komt te vervallen.

Dali Concept 2De Concept 2 is een twee-weg systeem met een 6.5" woofer/middentoner voorzien van een overgedimensioneerde 80mm dubbele magneet die de 1" spreekspoel onder controle houdt en een 1" soft-dome tweeter voorzien van een 70 mm ferriet magneet met "ferrofluid" koeling. Een hoogwaardig filter zorgt voor de aansturing van beide units.

Het prachtige kastontwerp is gemaakt van 16mm dik MDF en de baffle is zelfs gemaakt van 18mm MDF. Aan de achterzijde vindt u de vergulde aansluitterminals, die zelfs kabels met een grote diameter accepteren.

Dali heeft met de Concept 2 weer een echte Dali luidspreker gemaakt met veel specifieke Dali kenmerken zoals die ook toegepast worden in Dali`s topmodellen. Het toepassen van deze technieken in deze prijsklasse is echter wat de Concept-serie zo bijzonder maakt.

De eerste reacties van de internationale pers waren dan ook overweldigend en ongekend voor een luidspreker uit deze prijsklasse.

Het Duitse HiFi-magazine "Stereoplay"gaf de Dali Concept 2 een "Stereoplay Highlight" in een vergelijkingstest. De Concept 2 was de duidelijke winnaar in een testveld met zes concurrenten.  Ook het Duiste Audio was meer dan enthousiast getuige de conclusie; "Dit is de compacte luidspreker van het jaar 2004." " .... dit kleine Deense wonder groeit naar pure magie." en "in een normale europese huiskamer is deze luidspreker in zijn element. Een groots geluid en een diepe basweergave zijn enkele van de impressies die deze verbazingwekkende luidspreker achterlaat."

Dali Concept 2

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE