B&O Beolab 3

Redactie HiFi.nl | 24 maart 2004 | Bang & Olufsen

(ingezonden mededeling)

De nieuwste luidspreker van Bang & Olufsen is een klein akoestisch meesterwerk. Bescheiden qua afmetingen past hij overal, met een opvallend groot geluid.

“Het is mij een bijzonder genoegen onze nieuwste luidspreker te mogen introduceren, de BeoLab 3. Deze bevat een aantal technologische eigenschappen van onze bestaande luidsprekers, waaronder die van ons topmodel BeoLab 5, die door de internationale pers enthousiast is ontvangen. De vele manieren waarop de BeoLab 3 kan worden ingezet en opgesteld, maken deze functies breder beschikbaar zodat meer mensen er plezier van kunnen hebben”, aldus Torben Ballegaard Sørensen, CEO en directeur van Bang & Olufsen Denemarken.

Beolab 3

De BeoLab 3 is een zeer veelzijdige luidspreker, die op verschillende manieren kan worden opgesteld. Met de bijgeleverde tafelring of de optioneel verkrijgbare stand kunt u de luidspreker op een plank plaatsen of in een boekenkast zetten. Ook kunt u de BeoLab 3 waar u maar wilt op de vloer zetten op een aluminium vloerstand, geheel in stijl met de andere Bang & Olufsen producten. Tenslotte is er een muurbeugel beschikbaar waarmee de luidsprekers op een uiterst elegante manier aan de muur bevestigd kunnen worden. Afhankelijk van het gebruik en de inrichting van de kamer, kunnen de luidsprekers zo worden opgesteld dat de bijzondere vormgeving wordt geaccentueerd, of juist zo dat zij opgaan in hun omgeving.

Tegelijkertijd maakt de complexe technologie die de basis vormt van het grote geluid van de BeoLab 3, deze tot de aangewezen keus waar het gaat om stereo luidsprekers voor een muzieksysteem of de front- en achterluidsprekers van een surround sound systeem.


Grotere akoestische vrijheid

Beolab 3Een opvallend punt in de vorm, is de akoestische lens boven op de BeoLab 3. Een voordeel van de Acoustic Lens Technology* is dat de spreiding van het geluid groter is zonder dat de geluidskwaliteit daaronder lijdt. Het gevolg hiervan is een grotere vrijheid in opstelling. Ook worden reflecties van vloer en plafond beperkt, waardoor een nauwkeuriger weergave wordt bereikt.

Een dergelijke grote klank uit zulke kleine luidsprekers was alleen mogelijk door gebruik te maken van een combinatie van akoestische technologieën van Bang & Olufsen. Zo fungeren de zijkanten van de luidsprekers als extra, passieve luidsprekers, waardoor de BeoLab 3 grotere luchtmassa’s in beweging kan brengen – en ook lagere frequenties kan weergeven – dan anders met zo’n kleine, compacte behuizing mogelijk zou zijn geweest. De ingebouwde Bang & Olufsen ICEpower® versterkermodules garanderen het benodigde vermogen zonder de grote hoeveelheid warmte die traditionele versterkers afgeven.

De BeoLab 3 is ontworpen door David Lewis, die vele Bang & Olufsen ontwerpen op zijn naam heeft staan. De luidspreker is qua vorm langs dezelfde lijnen ontwikkeld als de BeoLab 2, de sub-woofer van Bang & Olufsen: de combinatie van een kubus en een bol. De kast is van aluminium in een matzwarte afwerking.

Beolab 3

MERK

EDITORS' CHOICE