NIEUWSB&W

More Music Lente nieuws

Redactie HiFi.nl | 12 maart 2004 | B&W

Een overzicht van wat More Music u gaat tonen tijdens de Doelen Lente Hifi Show 2004

(Ingezonden mededeling)

Finite segment racks
Nieuw - zie afbeelding hieronder

More Music op de Doelen Lente Hifi Show

dCS

dCS introduceert het Verdi La Scala loopwerk. Deze CD/SACD drive is feitelijk een Verdi waar een uitgeklede Purcell is ingebouwd. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf een gewone CD upsampling toe te passen tot SACD, waarna het via een FireWire aansluiting naar een Elgar Plus of Delius wordt gestuurd.

Voor het non-plus-ultra op SACD/CD gebied heeft dCS de Verona Masterclock ontworpen. De centrale klok van de Verona legt alle andere aangesloten dCS componenten (en units van andere fabrikanten indien er een clock-in mogelijkheid is) zijn extreem precieze wil op. Er bestaat ook de mogelijkheid om de Verona als referentie een GPS klok te laten kiezen, die via een satelliet verbinding wordt onderhouden.

MIT

MIT neemt voor wat betreft ontwikkeling op kabelgebied al twintig jaar het voortouw. Bruce Brisson en zijn ontwikkelteam hebben nu reeds voor DVI-D en HDMI toepassingen een aantal extreem hoogwaardige kabels ontwikkeld.

Naast de kant en klare DVI-D kabel is er ook een modulaire DVI-D en HDMI (onderling te gebruiken) verbinding door gebruik te maken van RJ45 connectoren en Cat 5e kabel.

Dit bijzonder slimme concept stelt u in staat om, met behoud van bandbreedte lengtes tot 30 meter !!!, te overbruggen met DVI-D /HDMI. Normaalgesproken ontstaan bij lengtes vanaf 3 meter al problemen (beide standaards zijn ook maar tot 3 meter geratificeerd).

Na lang genoeg gevraagd te hebben (de aanhouder wint) heeft MIT een 2-tal SCART kabels ontwikkeld die het wachten en zeuren meer dan waard zijn.

Na zelf de kabels te hebben geprobeerd en vergeleken met een aantal goede en bekende concurrenten, kunnen we niet anders dan stellen dat MIT het hem weer geflikt heeft: betere doortekening in de kleuren, minder ruis/grain, betere contrastverhoudingen (het zou zelfs kunnen dat de instellingen wat teruggeregeld moeten worden, zo efficiënt zijn de kabels).

Pass Labs

Na de introductie van de enorme XA160 en XA200 mono-eindversterkers is men bij Pass Labs niet op zijn lauweren gaan rusten. De XA serie verenigt de eenvoud en klankkleur van de beroemde Aleph serie met de kracht en gebalanceerde schakeling van de X serie.

De vraag naar een kleinere (en vooral meer betaalbare) variant van het XA concept was erg groot, maar bleek lastig te realiseren vanwege de grote warmteontwikkeling en de kostbare bouw. Pass Labs introduceert nu de XA100 en XA60 mono eindversterkers.

More Music op de Doelen Lente Hifi Show

Het complete XA circuit, gehuisvest in meer compacte chassis en met iets minder spierballen (nog steeds genoeg om bijna elke moderne speaker aan te sturen.)

Primare

Primare heeft zich altijd onderscheiden door een stijlvol uiterlijk. Nu kunnen we dan ook met trots aankondigen dat vrijwel alle Primare producten leverbaar zijn in een TITANIUM afwerking.

De SP31.7 heeft een aantal veranderingen ondergaan waardoor hij nu SP31 gaat heten. De wijzigingen behelzen onder meer een gewijzigd front (zelfde styling als DVD30), een gewijzigd achterpaneel (meer 12V triggers en een remote-in) en een transformator met een iets hoger vermogen.

Spectral

Spectral introduceert niet vaak nieuwe producten, maar als men iets presenteert is het altijd bijzonder. De DMA-250 neemt het estafettestokje over van de veelgeprezen DMA-150II. Door verdere verfijningen in de systeem layout heeft Keith Johnson de prestatielat weer hoger weten te leggen. De DMA-250 levert 200 watt per kanaal aan 8 ohm en zal eind februari leverbaar zijn.

Theta

Theta introduceert de Casablanca III met onder andere een compleet nieuw besturingssysteem. Verdere vernieuwingen ten opzichte van de Casablanca II zijn onder meer de toevoeging van Dolby Digital EX, ProLogic II x Surround, DTS ES, DTS 96/24, Neo 6 en Circle Surround II (nu standaard, was eerder optioneel).

De Casablanca III kan met Theta’s eigen Crystal programma geheel via een PC geprogrammeerd worden. Naast de gebruikersinterface is ook de weergavekwaliteit in het audio- en videodomein nog verder verbeterd.

De unieke speakerconfiguratie mogelijkheid is uitgebreider en vrijer in te regelen dan welke andere voorversterker/processor ook.

De mogelijkheden en flexibiliteit van de Casablanca III zijn zo groot dat het te ver zou voeren om dat hier uit de doeken te doen. Het volstaat om te zeggen dat de Casablanca volledig upgradable is (ook eerste eigenaren van acht jaar geleden kunnen naar een CBIII) en wereldwijd als referentie wordt gebruikt.

De Theta Compli Universele Disc Speler is Theta’s antwoord op de vraag naar een alles in één oplossing die geen afbreuk doet aan de individuele formaten. Een veelgehoorde klacht is dat universele spelers dus wel niet zo goed zullen zijn omdat ze ’van alles een beetje doen’.

Theta heeft met de Compli een speler geïntroduceerd die behalve reguliere twee kanaals audio vanaf CD, DVD-audio en SACD ook meerkanaals weergave op absoluut topniveau doet.

Naast de standaard Progressive Scan videosectie is er ook het optionele videoboard met Theta’s UltraSync en Faroudja’s DCDI (de-interlacing) techniek leverbaar. Op deze wijze kan de Compli ook als top-notch DVD speler dienst doen.

MERK

EDITORS' CHOICE