NIEUWSNAD

NAD introduceert T773

Redactie HiFi.nl | 09 maart 2004 | NAD

(ingezonden mededeling)

Met de introductie van de T773 is het AV-receiver programma van NAD compleet. De T773 is de eerste NAD receiver die is uitgerust met zeven geïntegreerde eindversterkers en vormt daarmee de top van de AV-receiver lijn.

De T773 is met 7x 110 Watt  per kanaal ook de krachtigste AV-receiver die ooit door NAD op de markt is gebracht. NAD is altijd erg conservatief geweest in het opgeven van vermogensspecificaties. NAD kiest hierbij voor de zogenaamde Full Disclosure Power Ratings, waarbij alle kanalen gelijktijdig moeten worden aangestuurd, met een frequentiebereik tussen 20Hz en 20 kHz met niet meer dan 0.08%  totale harmonische vervorming in 8 en 4 Ohm.
Met de zogenaamde PowerDrive technologie, welke wordt toegepast in de T753, T763 en T773, stelt de versterker automatisch de voeding van de versterker af op de behoeften van de luidsprekers, wat resulteert in opmerkelijk dynamische en vervormingsvrije weergave, zelfs bij lastige 4 Ohm belastingen.  Met PowerDrive zijn de prestaties van de receiver altijd optimaal, met als resultaat een lage vervorming en een hoge stroomtoevoer.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De T773 biedt natuurlijk alle moderne surround opties als, Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS, DTS ES, DTS Neo:6, 7.1 Matrix, Dolby ProLogicII en NAD’s eigen EARS. Ook biedt de T773 een zogenaamde “Stereo Enhanced” mode, welke geen gebruik maakt van een processor, maar het stereosignaal over alle 7.1 kanalen kan verdelen.

De T773 is voorzien van een RS-232 poort, die het mogelijk maakt toekomstige “software upgrades” toe te passen. Hiermee bent u verzekerd van een toekomstbestendige receiver.

NAD heeft altijd muziekweergave op de eerste plaats staan, zo ook in deze top AV-receiver. Voor optimale stereoweergave is de T773 voorzien van analoge ingangen, waarbij het signaal buiten de processor om wordt geleid. De T773 is daarmee de ideale integratie tussen Stereo en Home Theater.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de T773 (Engelstalig)

MERK

EDITORS' CHOICE