NIEUWSB&W

HiFi.nl voor mannen

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2004 | B&W

Vorige week hadden we een uitgave die in het teken stond van de vrouwen in de HiFi-wereld.  Met onze poule-vraag wilden we nu wel eens achterhalen hoeveel vrouwelijke lezers we eigenlijk op HiFi.nl hebben. Als onze kleine enquete een beetje representatief is, dan is het droevig gesteld met het aantal vrouwen in de HiFi. Krijgen al die mannen toch gelijk dat HiFi een echte mannen-hobby is, of houden vrouwen zich gewoon minder bezig met de achtergronden van HiFi en genieten simpelweg van hun mooie HiFi-installatie?

Aangezien we toch maar weinig lezeressen hebben, kunnen we ons gewoon weer als vanouds tot jullie mannen richten. In deze uitgave van HiFi.nl staan zoals gebruikelijk weer de nodige hard- en software recensies. Een nieuwe ontwikkeling voor de HiFi-markt is Net-Tune van Onkyo. Een techniek die in de computerwereld al gemeengoed is, maar een echt nieuwtje voor HiFi. John Koning vertelt over zijn ervaringen met deze Onkyo.
Ook in deze uitgave weer een, “De set van……” en deze keer is die van Pluimgraaff Geluid uit Vlaardingen. Kortom weer genoeg om het komende weekend door te komen.

Wij wensen u dan ook weer veel lees- en kijkplezier

Redactie HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl:

Hardware recensies
Onkyo TX-NR801E  
En het was juist de term Net-Tune die mij nieuwsgierig maakte. Wat is het? Wat kunt u ermee en is het van toegevoegde waarde bij uw Home Theater installatie? In de recensie van de TX-NR801E met bijbehorende DVD speler gaan we uitgebreid in op de kwaliteiten van deze Receiver en de mogelijkheden van Net-Tune.

Canton KaratCanton in Surround   
Luidsprekers blijven een belangrijk item in de keuze van een home-cinema setup. Hiermee bedoel ik niet dat de luidsprekers het belangrijkste component zijn in een surround setup, want de totale home-cinema ervaring zal beïnvloed worden door de zwakste schakel.

Software recensies
Il più bel giorno della mia vita (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Dub Syndicate – No bed of Roses (CD), door Timo Schuurbiers 
Henri Mancini - The music from ‘Peter Gunn’ (vinyl), door Jan de Jeu
Claude Debussy - Prélude à l’ après-midi d’un faune, Petite suite (Vinyl), door Jan de Jeu
Maurice Ravel – Valses nobles et sentimentales, Le tombeau de Couperin (Vinyl), door Jan de Jeu

Achtergrondartikelen – Column’s
Becel
Als je bedenkt hoeveel merken, types en soorten luidsprekers er in Nederland te koop zijn dan krab je jezelf toch op zijn minst op het hoofd bij het bekijken van de nieuwste Becel reclame, die als titel draagt: “leef met heel je hart”. De reclame begint met een man die oefeningen op zijn hoofd staat te doen. Met achter hem een set Lowther hoorns.

Een speciaalzaak stelt een set samen...
Er zijn weinig dingen leuker voor een audio journalist dan het bezoeken van een winkel in het kader dan de set van de maand. Op je dooie gemak luisteren, tussendoor niet uitgepraat raken over je hobby en samen met de winkelier het bespreken van alternatieven. Dit keer gaat de reis naar Pluimgraaff Geluid in Vlaardingen.

Pluimgraaff Geluid (c) Xingo

MERK

EDITORS' CHOICE