NIEUWSPioneer

Pioneer neemt plasmadivisie NEC over

(ingezonden mededeling)

Pioneer en NEC hebben op 3 februari gezamelijk aangekondigd een accoord te hebben bereikt over het feit dat NEC alle aandelen die zij hebben in haar dochteronderneming NEC Plasma Display Corporation zal overdragen aan Pioneer, inclusief de intellectuele rechten die NEC heeft in relatie tot plasma displays.

De laatste jaren is Pioneer bezig met het verbeteren van zijn business volgens een "select and focus" management en één van de belangrijkste management strategieën is het verder uitbreiden van de plasma display business als kern van de huidige koers.

Pioneer HDMI plasmascherm
NEC heeft zijn ontwikkeling vooral gericht op twee core businesses, nl. geïntegreerde IT/netwerk oplossingen en halfgeleider ontwikkelingen en is strategieën aan het ontwikkelen die de karakteristieken van vooral deze twee gebieden ondersteunen. Hoewel een sterke groei wordt voorspeld in consumenten displays, zouden substantiële investeringen nodig zijn van NEC om in deze groei mee te gaan. Met dit in het achterhoofd en in lijn met de policy externe partijen te vinden voor een nieuwe groeispurt in de industrie, onderzocht NEC de mogelijkheid een alliantie op te richten met als doel belangrijke voordelen in het ontwikkelen van een groter marktaandeel.

Binnen de display markt vonden Pioneer en NEC, die beiden onafhankelijk van elkaar plasma displays produceren, dat hun technologieën veel op elkaar leken en kwamen tot de conclusie dat de integratie van de ver ontwikkelde technieken en productiefaciliteiten van de beide ondernemingen hen in staat zouden stellen het maximum van hun expertise te tonen en een toppositie in de markt te veroveren om zo aan de snel toenemende vraag aan plasma displays wereldwijd te kunnen voldoen.

Details over de overdracht van aandelen etc. en de datum daarvan zullen later worden vastgesteld en gecommuniceerd.


EDITORS' CHOICE