NIEUWS

Thomson introduceert LYRA

Redactie HiFi.nl | 18 februari 2004

Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video-, en audio-apparatuur brengt de bekroonde THOMSON LYRA Audio/Video Jukebox PDP 2860 uit op de Nederlandse markt. Deze Audio/Video Jukebox werd tijdens de IFA in Berlijn bestempeld als één van de belangrijkste technische innovaties van 2003.

De PDP 2860 bevat tal van handige mogelijkheden voor het weergeven van video, mp3-muziek en digitale foto’s, en heeft daarnaast de eigenschappen van een losse, draagbare harde schijf voor gebruik met de computer. De PDP 2860 heeft een capaciteit van 20 GB, is zeer compact en biedt plaats aan vele uren audio en video. De veelzijdige LYRA Audio/Video Jukebox is compatibel met verschillende audio- en videoformaten, waaronder mpeg4, mpeg1, mp3 en Windows Media Audio en een upgrade naar mp3pro.

Thomson LYRA
De PDP 2860 is met zijn TFT LCD-scherm van 3,5 inch ongeveer zo groot als een klein fotolijstje (13,5 x 8,0 x 2,7 centimeter) en weegt minder dan 300 gram. De ingebouwde codering en decodering van mpeg4-materiaal maakt het mogelijk om maximaal 80 uur eerder opgenomen televisie, speelfilms of homevideo’s te bekijken in een resolutie van 320 x 240 (wanneer het materiaal rechtstreeks vanaf de pc afkomstig is) en meer dan 20 films (of 40 uur) wanneer het materiaal rechtstreeks vanaf een videobron wordt opgenomen door het apparaat. De LYRA Audio/Video Jukebox kan gemakkelijk op een tv worden aangesloten via een analoge uitgang voor composite video, waarbij rekening wordt gehouden met de analoge kopieerbeveiliging die geldt voor voorbespeelde media. Bovendien kan met de ingebouwde opnamemodi voor audio en video snel en gemakkelijk worden opgenomen.

Het apparaat kan ook worden gebruikt voor de opslag van andere soorten gegevens, zoals documenten uit een tekstverwerker of presentaties. De speler kan eenvoudig op de pc worden aangesloten via de aanwezige snelle USB 2.0-poort. Het apparaat wordt automatisch herkend als verwisselbaar station, wat een snelle uitwisseling van informatie mogelijk maakt. De LYRA Audio/Video Jukebox is tevens compatibel met Mac OS (alleen voor het verslepen van bestanden).

Met de bijgeleverde MusicMatch-software kan een mp3-verzameling georganiseerd worden  op basis van alle ID3-gegevens voor de naam van de uitvoerenden, het album, de songtitel en het genre. Het interactieve display zorgt ervoor dat de hele muziekverzameling snel kan worden geraadpleegd, zelfs tijdens het beluisteren van een ander nummer. Ook is het mogelijk om een nummer gewoon verder af te spelen waar het gebleven was toen het apparaat werd uitgezet (Video Timestamp). Geavanceerde sorteeropties, die later met een gratis softwaredownload kunnen worden toegevoegd, maken het mogelijk om bepaalde nummers te markeren om later te beluisteren of om ze van het apparaat te verwijderen op het moment dat er een verbinding met de pc is.

De THOMSON LYRA Audio/Video Jukebox is tevens een draagbaar fotoalbum, aangezien het mogelijk is om jpeg-bestanden weer te geven door deze over te zetten vanaf de pc of door een CompactFlash-geheugenkaart te installeren. De grote harde schijf van de THOMSON LYRA Audio/Video Jukebox biedt plaats aan wel 100.000 jpeg-plaatjes. Deze plaatjes kunnen worden weergegeven in de vorm van een diavoorstelling met geluid.

De LYRA Audio/Video Jukebox wordt geleverd met netadapter, stereo-oortelefoon, twee audio-/videokabels (lijningang en lijnuitgang) en een draagtas. De carkit voor de LYRA Audio/Video Jukebox is goed voor urenlang audioplezier via de speciale cassetteadapter. De bijgeleverde oplaadbare lithium-polymeerbatterij maakt mobiele weergave van beeld en geluid mogelijk.

Prijzen :
De adviesverkoopprijs bedraagt € 699,- inclusief BTW.

Thomson Nederland
Tel: 0800 – 8466766


EDITORS' CHOICE