NIEUWS

Krell Resolution


Redactie HiFi.nl | 17 februari 2004

Krell heeft met de introductie van de Resolution Series luidsprekers, in de categorie van de high-end home cinema, wederom de lat weten te verleggen.

Krell stelt, dat door toepassing van Lossless Acoustic Transducer (LAT) technologie (die de basis vormt bij de ontwikkeling van de LAT series luidsprekers) in combinatie met het gebruik van state-of-the-art componenten en prachtig gebouwde kasten, zij een (nog) niet te evenaren serie luidsprekers op de markt brengt.
Met de wetenschap dat de constructie van de kast net zo belangrijk is voor de goede performance van de luidspreker als de units en het filter, zijn de behuizingen van de nieuwe Resolution Series vervaardigd uit 2,5 cm dik MDF. De frontpanelen zijn zelfs vervaardigd uit extra dik MDF, dit om kastresonantie volledig te elimineren.
De midrange units zijn geisoleerd in hun eigen afzonderlijke behuizing en de interne versterking is asymetrisch gericht, om de stijfheid van de kast verder toe te laten nemen. De afronding van de kast draagt niet alleen bij aan de esthetiek van de luidsprekers, maar elimineert tevens interne staande golven, die van nadelige invloed kunnen zijn op de weergavekwaliteit.
De prestatieverbeteringen worden, naast de kastconstructie, nog meer bepaald door het filter en de toegepaste drivers. 
Krell Resolution

De Resolution Series 2,5 cm tweeter bezit een geïntregeerde “golf begeleiding”,  die de spreidingskarakteristiek verbetert en de midden/bas-driver bezit een uniek bevestigingssysteem. Dit systeem ontkoppelt het frame van de luidspreker van het luidsprekerfront. Met als gevolg dat kleuring in het geluid geëlimineerd wordt. Een verlengde spreekspoelstructuur draagt bij aan een lineaire weergave en de luidsprekerframes zijn vervaardigd uit een mengsel van aluminium en magnesium dat garant staat voor hoge prestaties en ongevoeligheid voor oververhitting.
De enorme kennis die Krell opgedaan heeft op het gebied van elektronica, heeft de expertise gegeven een crossover netwerp te bouwen dat in het verlengde ligt van hun versterkers en om het vermogen doeltreffend en ongehinderd naar de drivers te sturen. 
Alle filtercomponenten zijn gemonteerd op een 3 mm dik epoxy/glas printplaat en de polypropyleen condensatoren zijn parallel bedraad om inductie en weerstand te verlagen, wat de luidsprekers makkelijk aanstuurbaar maken.
De Resolution Series filters hebben een zeer lage impedantie-curve en een hoog rendement, waardoor er bijna een ideale belasting wordt bereikt voor de eindversterker. De luidsprekerterminals zijn (natuurlijk) van WBT en leverbaar in kersen afwerking.


Resolution 1 is de “bi-wireable”, 4-weg vloerstaander en tevens het vlaggenschip van de Resolution Series. Voorzien van een 2,5 cm dual-concentric-ring tweeter met "golfbegeleiding" (Elk model in deze serie bevat dezelfde tweeter), 10 cm midrange, 20 cm mid-woofer en twee stuks 25 cm woofers met aluminium conus. De frequentierespons is 25Hz - 20 kHz, en de gevoeligheid is 90dB. Afmetingen (in mm) (WxHxD): 335 x 1422 x 432, 98 kg.

De Resolution 2 is slechts iets kleiner dan zijn grote broer. Een “Bi-wireable”, 3-weg vloerstaande luidspreker met een 2,5 cm tweeter, 16,5 cm midrange en twee 20 cm woofers. De Frequentierespons is 28Hz - 20 kHz, en de gevoeligheid is 89dB. Afmetingen: 294 x 1168 x 432, 70 kg.

De Resolution 3 is een “bi-wireable”, twee-weg monitor speaker met een 2,5 cm tweeter en een 20 cm mid-bass driver. De frequentierespons is 52Hz - 20kHz, en de gevoeligheid is 88dB. Afmetingen: 287 x 406 x 355, 22,5 kg.

De Resolution C is de centerluidspreker. Zijn 3-weg ontwerp bevat een 2,5 cm tweeter, een 10 cm midrange en twee 20 cm woofers in een gesloten behuizing. De frequentierespons is 45Hz - 20kHz, en de gevoeligheid is 89dB. Afmetingen: 812 x 295 x 356, 45 kg.
Last but not least de Resolution Subwoofer – De krachtpatser van de groep.

 De Resolution Subwoofer is nog steeds in ontwikkeling, maar het ziet er naar uit dat er gebruik gemaakt gaat worden van een 30 cm woofer aangestuurd door een interne, Krell, 700-watt eindversterker.

 
Krell Resolution

EDITORS' CHOICE