NIEUWSB&W

Eerste Nederlandse Grammy


Redactie HiFi.nl | 16 februari 2004 | B&W

Een uniek album, van Nederlandse bodem, heeft voor een even unieke prestatie gezorgd. Het album met daarop onder andere Bill Clinton, Michael Gorbatsjov en Sophia Loren die Peter en de Wolf en het nieuwe nummer Wolf Tracks spelen is namelijk het eerste album van een Nederlands platenlabel dat een Grammy wint.

Grammy 2004

Het was niet de enige primeur op de avond van de sterren. Zo vielen ook voor het eerst SACD album`s in de prijzen. Maar het Nederlandse PentaTone zorgde voor de grootste verrassing. In de categorie "Best gesproken woord album voor kinderen" ging de hoofdprijs naar het nieuwe label. Op het album vertelt Sophia Loren het klassieke verhaal van Peter en de Wolf en neemt Bill Clinton Wolf Tracks voor zijn rekening. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor Michael Gorbatsjov die de proloog en de epiloog vertelt.

Met de muziek van het Russiche Nationale Orkest is deze SACD, die overigens ook in een gewone CD speler is af te spelen, een genot om naar te luisteren. PentaTone is in Nederland al wat bekender door de muziek van de bruiloft van Maxima en Willem Alexander en het album "Tango Royal" van Carel Kraayenhof.

MERK

EDITORS' CHOICE