NIEUWSB&W Range

B&W´s voor platte schermen

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2004 | B&W Range

Luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins, beter bekend als B & W, heeft een nieuwe serie platte luidsprekers uitgebracht die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik naast een LCD of plasma scherm. De Flat Panel Monitor serie bestaat uit vier modellen, met de afmetingen die passen bij de huidige formaten van de genoemde schermen. Het grootste model, de FPM6, houdt zelfs rekening met een 60 inch scherm.

B & W flat panel speakers

De andere modellen zijn de FPM4 en FPM5, geschikt voor respectievelijk 40 en 50 inch schermen en de FPM2 een luidspreker die op de achterwand geplaatst kan worden. Elk nieuw model heeft hetzelfde "drie drivers"-ontwerp met twee bass/midrange drivers die de centrale tweeter flankeren. De luidsprekers kunnen zowel horizontaal als verticaal aan de muur of op pootjes worden geplaatst en alleen verticaal op de optionele vloerstandaard.

De geluidskwaliteit van de nieuwe serie laat zich het best vergelijken met de 800 Series van B & W. Deze top-serie heeft ook als basis gediend voor de toegepaste technieken en maakt volgens de specificaties ook gebruik van dezelfde constructie. Hierdoor ontstaat, volgens B & W, een levendige helderheid en uitzonderlijk gedetailleerde treble.

De serie is verkrijgbaar in drie afwerkingen, ook hier weer in de stijl van de momenteel bekende platte televisies: zwart frame met zwarte gril, antraciet frame met gelijke gril en een zilveren frame en gril. De optionele standaard en pootjes zijn altijd in het zilver.

MERK

EDITORS' CHOICE