NIEUWSPhilips

Oprolbaar scherm Philips


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2004 | Philips

Gebaseerd op jaren van belangrijk en revolutionair onderzoek op het gebied van electronica, is Philips in staat om de eerste prototypes te produceren van een ultradun, groot en oprolbaar scherm. Dit is de eerste stap volgens het Nederlandse concern in de massaproductie van dergelijke schermen waarvan de mogelijkheden onbegrensd zijn.

Philips oprolbaar scherm

De grote voordelen van deze schermen zijn het lichte gewicht en de onbreekbaarheid. Daarnaast kunnen ze opgerold worden tot zeer kleine afmeting wanneer ze niet in gebruik zijn. Hiermee zijn ze dus bij uitstek geschikt voor mobiele applicaties. Uiteindelijk kunnen dergelijke, flexibele schermen gebruikt worden in alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals een pen. Met de komst van ultradunne schermen zal naar verwachting de markt van electronische boeken, kranten en magazines snel opkomen, net als de derde generatie mobiele netwerken.

Voor de productie van deze schermen heeft Philips een aparte afdeling opgezet, Polymer Vision. Op de website is meer te lezen over het nieuwe onderdeel dat verder borduurt op de voorsprong die Philips heeft door de vele innovatieve en revolutionaire producten uit het verleden. De eerste prototypes hebben een QVGA resolutie, 320 x 240 pixels, een diagonaal van 12 centometer, een resolutie van 85 dpi en een buigings radius van 2 centimeter.

MERK

EDITORS' CHOICE