Mordaunt Short nieuws


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2004 | Mordaunt-Short

(Ingezonden mededeling)

Mordaunt-Short heeft de afgelopen tijd besteed en het Premiere systeem, welke sinds de introductie razend populair is, verder ontwikkeld en daarbij zijn nieuwe Avant-technologieën in de ontwerpen opgenomen. Het resultaat is een serie die een nieuwe norm stelt voor prestaties in deze prijsklasse en die veel beter presteert dan je zou verwachten gezien de geringe afmetingen van zijn compacte behuizingen.

De systemen zijn gebaseerd op volledig herziene CPC-drivers. Dankzij een nieuw productieproces kan de rand van de 9-cm aluminium conus nu aan de voorkant worden gekoppeld, wat een meer lineaire beweging van de aandrijfeenheid mogelijk maakt.

Mordaunt Short Premiere

Ten slotte zijn de reeds minimale cross-overs opnieuw gestemd en bijgewerkt. Hierbij is gebruik gemaakt van hoogspanningscondensatoren van polypropyleen en inductoren met een gelamineerde kern en een zeer hoog verzadigingspunt. De nieuwe mid/bass-eenheden worden gecompleteerd door 25-mm gevormde aluminium dome tweeters, die alweer het eigen exclusieve ontwerp van Mordaunt-Short zijn. De dunne constructies worden met vloeistof gekoeld en zijn bevestigd aan de achterkant: zij bevinden zich in het midden van een door compressie gevormde rand, die uitstekende spreidingskenmerken biedt. De hierop afgestemde drivers zorgen voor consistente klanken door het hele systeem.

Aan het andere eind van het frequentiebereik worden in het Premiere-systeem de diepste bass-tonen verwerkt door de 308 actieve subwoofer. De 308 bevat een 20-cm longthrow woofer, wordt aangestuurd door een speciaal ontwikkelde 80W versterker en biedt daarmee een prestatieniveau die je niet zou verwachten bij de bescheiden ruimte die hij inneemt. Mordaunt Short heeft echter ook een verbeterde subwoofer (die wordt geleverd met dubbele neerwaarts gerichte poorten) en gebruikt een 150W hoog efficiënte digitale versterker. De MS309 Subwoofer biedt het indrukwekkende uitgangsvermogen van een enorm dynamisch bereik, zonder dat clipping- of compressie-effecten optreden. De magnetisch afgeschermde sub is ook uitgerust met een uiterst belangrijk instelbaar notch-filter.

Mordaunt Short Sub309

Dit op de ruimte afstembare systeem is speciaal ontwikkeld om de beste lage tonen weer te geven door te zorgen voor gelijkmatige prestaties bij de lage frequenties en door mogelijke resonantie in de luisteromgeving te effenen. Tegelijk biedt de 25-cm CPC-driver (ontwikkeld met de nieuwste dynamische lasermetingsapparatuur) een superieure geluidsweergave, dankzij het ononderbroken conusoppervlak. Dit staat garant voor een uitstekende stijfheid en dus voor een minimale vervorming (zelfs met de zeer lange uitslagmogelijkheden van de eigen woofer), iets wat conventionele drivers niet makkelijk zullen kunnen evenaren. Dergelijke zeer goede kenmerken worden versterkt door het gebruik van licht aluminium in de constructie.

Met het verder ontwikkelen van het Premiere systeem met zijn Avant-technologieën heeft Mordaunt Short gezord voor een stabiele toekomst voor het toch al populaire systeem.

Prijzen en kleuren van dit systeem zijn als volgt:
* Premiere : € 599 (beschikbaar in Honey-Maple en Vanadium)
* Subwoofer 308: € 279 (beschikbaar in Vanadium)
* Subwoofer 309: € 549 (beschikbaar in Maple en Vanadium)

EDITORS' CHOICE