NIEUWS

Epson zakelijke projector


Redactie HiFi.nl | 27 januari 2004 |
De nieuwe EPSON EMP-9300 is uitgerust met een recent ontwikkelde cilinderlamp, die een levensduur heeft van circa 7000 uur. Naast allerlei beveiligingen, die de projector voor eventuele dieven onaantrekkelijk maakt, imponeert de EPSON EMP-9300 ook door een lichtsterkte van 2500 ANSI Lumen en een detailrijke contrastverhouding van 1100:1. De hoge SXGA+-resolutie biedt met 1400 x 1050 pixels een projectiediagonaal van maximaal 7,62 meter, en met de EPSON Quick Corner-functie is de beeldgeometrie in een handomdraai ingesteld. Of het nu het gebied van de geneeskunde betreft, de techniek, het geldwezen of de designsector, in alle zakelijke en educatieve omgevingen komen de kleur- en detailgetrouwheid van de EPSON EMP-9300 uitstekend tot hun recht. De EPSON EMP-9300 is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van EUR 19.028,10, inclusief BTW.

Epson EMP 9300

Voor veeleisende projectietaken
Met de EPSON EMP-9300 hebben de ontwerpers een product ontwikkeld, dat bij uitstek geschikt is voor veeleisende presentaties in de zakelijke en educatieve omgeving. Met een maximale projectiediagonaal van 7,62 meter kunnen "grootse" presentaties worden gegeven. Zelfs in relatief grote ruimten komen de details door de hoge contrastverhouding van 1100:1 duidelijk naar voren. In vrijwel alle omstandigheden zorgt de nieuwe cilinderlamp voor de noodzakelijke helderheid, die een lichtsterkte heeft van 2500 ANSI Lumen en een "verlichtende" levensduur heeft van ongeveer 7000 uur.

Eenvoudige bediening, centrale besturing
Voor een optimaal resultaat kan met behulp van de EPSON QuickCorner-technologie, dit duurt slechts een paar seconden, de beeldgeometrie ingesteld worden – het projectievlak is op deze manier ook bij een ongunstige projectiehoek goed te bekijken. Met de nieuwe Multiscreen-Adjustment-software kunnen meerdere projectoren, zoals die worden gebruikt bij vliegtuig- of pantservoertuigsimulaties, heel eenvoudig qua kleur op elkaar worden afgestemd. Dit gebeurt centraal vanaf een computer via de LAN- of seriële interface van de projector. Deze techniek is tijdbesparend en garandeert een stabiele kwaliteit van alle gebruikte apparaten. Met behulp van de EasyMP.net-software kan de projector ook binnen een netwerk uitgebreid bestuurd worden en kan informatie van de projector via het netwerk worden opgehaald.

Via activering van de Direct-Power-On-functie wordt de projector, direct na aansluiting op het electriciteitsnet, gestart. De projector hoeft dus niet meer via een knop of meegeleverde afstandsbediening te worden ingeschakeld. Hierdoor wordt het mogelijk de EPSON EMP-9300 te gebruiken in geïntegreerde centraal bestuurde systemen.

Een veilig gevoel
De EPSON EMP-9300 biedt, naast de betrouwbaarheid en kwaliteit, een uitgebreid beveiligingspakket, waarmee de gebruiker onbevoegd gebruik, en daarmee ongewenst verbruik van de lamp, kan voorkomen. Om te beginnen beschikt de projector over een wachtwoordbeveiliging, waarmee het inschakelen van het apparaat kan worden verhinderd. Verder zorgt een individueel instelbaar gebruikerslogo, de User’s-Logo-beveiliging, voor effectieve diefstalpreventie. Beveiligd door een wachtwoord wordt zo de eigen naam of iets soortgelijks op de wand geprojecteerd. Een andere innovatie op het gebied van beveiliging is de mogelijkheid om werkingstijden te definiëren. Zo kunt u instellen dat het apparaat slechts gedurende een vooraf ingestelde tijd in bedrijf is.

De EPSON EMP-9300 is met zijn vele functies en innovatieve snufjes een high-end beamer voor de veeleisende gebruiker. De hoge kwaliteitsmaatstaven die de EPSON-ontwikkelaars aanhouden, garanderen dat de EPSON EMP-9300 een betrouwbare hulp is in de wereld van presentaties.

Belangrijke kenmerken van de EPSON EMP-9300

 • SXGA+ resolutie, 1400 x 1050 pixels 
 • Contrast 1.100:1 
 • 2500 ANSI-Lumen 
 • Nieuwe, duurzame cilinderlamp met een levensduur van maximaal circa 7000 uur 
 • Beelddiagonaal van maximaal 7,62 meter 
 • EPSON QuickCorner voor rechthoekig beeld 
 • Direct-Power-On 
 • Innovatieve beveiligingsfuncties 
 • Aansluitmogelijkheden op vrijwel alle audiovisuele apparatuur en PC`s, inclusief netwerken 
 • Multiscreen Adjustment 
 • EPSON EasyMP.net voor gemakkelijke integratie in een LAN-netwerk 
 • Afstandsbediening 
 • Optioneel zes objectieven verkrijgbaar voor speciale behoeften

EDITORS' CHOICE