NIEUWS

Nieuwe Epson projectoren

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2004 |
De twee nieuwe data-/video-projectoren, de EPSON EMP-54 en de EPSON EMP-74, completeren EPSON`s assortiment van professionele projectoren. Deze producten zijn bij uitstek geschikt voor zakelijke- en educatieve doeleinden. Met name de kleurmodus voor de schoolbordprojectie, die ook op donkere oppervlakken, kleurechtheid en lichtintensiteit garandeert, vormt in dit segment een waardevolle innovatie. 2000 ANSI Lumen en een contrast van 500:1 maken van elke voordracht een dynamische presentatie. Extra beveiligingsfuncties, zoals een wachtwoordbeveiligde bescherming tegen diefstal en een bedrijfstijdcontrole staan borg voor een duurzaam, plezierig gebruik. Voor een adviesverkoopprijs van EUR 2.368,10 (EPSON EMP-54) en EUR 3.439,10, inclusief BTW (EPSON EMP-74) bieden deze projectoren van de nieuwste EPSON-generatie al met al een sterke prijs-prestatieverhouding.

Epson EMP-54

Prestaties "gemobiliseerd"
De EPSON EMP-54 en de EPSON EMP-74 onderscheiden zich, ondanks hun relatief lichte gewicht van circa 2,9 kg, door een immense lichtsterkte van 2000 ANSI Lumen. De 200 W UHE-lampen bieden circa 3000 uur (bij een laag helderheidsniveau), respectievelijk circa 2000 uur heldere projecties. In beide apparaten worden de nieuwe EPSON Dream3 LCD-panels gebruikt, die gekenmerkt worden door een geoptimaliseerde lichtdoorlatendheid. Daarmee haalt de EPSON EMP-54 een resolutie van 800x600 pixels (SVGA), terwijl de EPSON EMP-74 1024x768 pixels (XGA) in de strijd werpt.

User friendly ‚Äď geen vreemd woord
Zes verschillende voorgeprogrammeerde modi zorgen in iedere omgeving voor de juiste instelling. Met name de modus voor schoolbordprojectie, is speciaal ontworpen voor projectie op donkere oppervlakken. Verder garandeert de keystone-correctie een perfect gevormd projectiebeeld wanneer de projector in een gekantelde, schuine stand wordt gebruikt. De Quick Setup functie zorgt ervoor dat de projector snel klaar is voor gebruik, want u hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken en u kunt aan de slag.
Daarnaast hebben de productontwikkelaars van EPSON u enkele nieuwe snufjes niet willen onthouden, zoals de mogelijkheid om met één druk op de knop naar het ingangssignaal van een andere computer over te schakelen.

Beveiligingsfuncties
Al bij het opstarten wordt er een wachtwoordbeveiligd gebruikerslogo weergegeven ‚Äď dit om dieven af te schrikken. Op een hoger beveiligingsniveau zorgt deze functie ervoor dat de EPSON EMP-54 en de EPSON EMP-74 alleen kunnen worden gebruikt na invoering van een wachtwoord, waardoor ze nutteloos zijn voor dieven.
Een timer-functie zorgt ervoor dat de apparaten na een bepaalde tijd naar een beveiligingsmodus overschakelen, die weer wordt opgeheven na invoering van een wachtwoord.

We zien des te meer, maar horen bijna niets…
Bij de ontwikkeling van deze twee projectoren heeft EPSON veel waarde gehecht aan het reduceren van de geluidsproductie van de apparaten. Dankzij nieuwe koelingstechnologie√ęn doen de apparaten stil hun werk en is de afkoeltijd tot 20 seconden teruggebracht.

Belangrijke kenmerken van de EPSON EMP-54/EMP-74

 • Apparaatspecifieke resolutie: SVGA (EPSON EMP 54) en XGA (EPSON EMP-74)¬†
 • Grote helderheid: 2.000 ANSI-Lumen¬†
 • Zes kleuren modi waaronder schoolbordprojectie¬†
 • Stille werking
 • Automatische keystone-correctie¬†
 • Monitoruitgang¬†
 • USB-ondersteuning voor gebruik met een draadloze muis¬†
 • Meegeleverde, opbergbare afstandsbediening in creditcard-formaat¬†
 • Uitgebreide beveiligingsfuncties¬†
 • Quick Start in 10 sec. en Quick Cool down in 20 sec.¬†
 • 200W UHE-lamp met ca. 3000 uur bedrijfsduur

EDITORS' CHOICE