Harman Kardon DVD-spelers

Redactie HiFi.nl | 22 maart 2004 | Harman Kardon

(ingezonden mededeling)

Harman Kardon kondigt de introductie aan van haar DVD 31 progressive scan DVD audio/video speler en de DVD 22 progressive scan DVD videospeler; twee hoogwaardige modellen met baanbrekende pixel-voor-pixel videobewerking voor buitengewone beeldkwaliteit, aangevuld met moderne audiotechnologieën, meer aansluitmogelijkheden en unieke weergavefuncties die het kijken naar uw favoriete films, muziek en beelden makkelijker maken dan ooit. Hieronder het officiële persbericht.

Carsten Olesen, product manager van Harman Kardon, licht toe: "De DVD 31 en DVD 22 onderscheiden zich werkelijk van alle andere DVD-spelers en dragen in zich de traditie van innovatie die we gevierd hebben bij ons vijftig jarig bestaan; vijftig jaar waarin Harman Kardon zich bewezen heeft als toonaangevende fabrikant in home entertainment technologie. De prestaties, flexibele installatie en fraaie vormgeving van de DVD 31 en DVD 22 maakt hen tot de meest bijzondere DVD-spelers die te koop zijn – de perfecte alles-in-één digitale bronnen voor gebruikers die met niets minder dan het beste genoegen nemen.

Harman Kardon DVD 31

DVD 31 – de Ultieme DVD Audio/Video Speler
De DVD 31 is een veelzijdige DVD audio/video speler met ongekende audio en video prestaties. Voor een adviesprijs van € 399,-- biedt deze een opmerkelijke tegenwaarde als één van de aantrekkelijkst geprijsde DVD audio/video spelers op de markt met volledige bass management mogelijkheden.

De DVD 31 biedt een opmerkelijk nieuw niveau dankzij progressive scan videoweergave en een daarvoor geschikt beeldscherm, dankzij de toonaangevende digitale videobewerking die gebruik maakt van om de beelden van lijn-voor-lijn als gebruikt door conventionele DVD-spelers om te zetten naar pixel-voor-pixel processing in progressive scan op de component video uitgang. De pixel-voor-pixel reconstructie wordt bereikt met een geïntegreerde digitale signaal processor die een aanzienlijk betere beeldkwaliteit biedt vergeleken met de lijn-voor-lijn methode, vooral door een rustiger en natuurlijker beeld met uitzonderlijke details en beter contrast.

In aanvulling op deze baanbrekende technologie bezit de speler een digitale videoschakeling die heel nauwkeurig de 3/2 reconstructie bij de omzetting van film in video stuurt, en zo volledige weergave biedt met de best mogelijke progressive scan beeldkwaliteit bij het kijken naar op film gebaseerde DVD-producties.
De DVD 31 is tevens ontworpen op een state-of-the-art geluidskwaliteit met complete audio controle en bass management voor alle belangrijke analoge uitgangen die bij DVD-Audio weergave worden gebruikt.

Onder de vele instellingen van de DVD 31 zijn een instelbare vertraging, uitgangsniveau en wisselfrequentie. Deze instellingen zijn belangrijk voor een correcte DVD-Audio weergave wanneer de DVD 31 wordt gebruikt met een audio/video receiver zonder ingebouwd bass management systeem in de directe audio-ingangen, zodat optimale audioweergave via alle luidsprekers van een meerkanaals home entertainment systeem mogelijk wordt. Om de grootste natuurlijkheid en hoogste resolutie te bereiken. Maakt de DVD 31 gebruik van een hoogwaardige Wolfson 24-bit/192 kHz audio D/A converter, samen met eersteklas onderdelen in de audio signaalweg.

De Harman Kardon DVD 31 is een uiterst veelzijdige digitale audio/video broncomponent. Naast de DVD-Audio en DVD-Video weergave kan de DVD 31 Windows Media® Audio (WMA), CD, CD-R, CD-RW, MP3, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-DA, CD-ROM multisessie, Video CD en 96/24 audiodiscs. Verder is hij geschikt voor JPEG stilstaande beelden die op CD-R/RW discs zijn opgeslagen.

De DVD 31 biedt unieke mogelijkheden voor het genieten van films, muziek en beelden, dankzij de nieuw ontwikkelde exclusieve nagivatie-interface van Harman Kardon. De speler geeft direct toegang tot de favoriete DVD titels en hoofdstukken, CD nummers en WMA en MP3 bestanden en mappen, via het uitgebreide en intuïtief te gebruiken in-beeld menusysteem. De speler kan ook continu MP3 en JPEG bestanden afspelen en beelden automatisch wisselen bij elk MP3 nummer in dia-presentaties. Deze extra veelzijdigheid geldt ook voor geprogrammeerd afspelen, willekeurig en herhaald afspelen, die ook werken met MP3 en WMA discs, net als met DVD en CD discs.

Dan bezit de DVD 31 een veelheid aan beeldzoekfuncties en handige zaken als beeld-voor-beeld, versneld 2x, 4x, 16x en 100 maal Smooth Scan en vertraagd 1/2x, 1/4x, 1/16x en 1/100 maal Super Fine Slow Motion, drie beeldzoom posities met penmogelijkheid, kinderslot en vele andere functies.

Net als alle Harman Kardon audio/video componenten bezit de DVD 31 complete aansluitmogelijkheden en kan gemakkelijk in elk home entertainment systeem worden gebruikt. De speler bezit progressive scan en standaard scan-rate component video, tegelijkertijd zijn S-Video en composiet video weergave beschikbaar, net als coax en optisch digitale, meerkanaals analoge en stereo analoge audio uitgangen, plus een hoofdtelefoon aansluiting met niveauregeling. De speler wordt geleverd met een inwendig verlichte ergonomisch opgezette afstandsbediening voor alle functies.

Het uiterlijk van de DVD 31 staat op hetzelfde hoge niveau als de prestaties en de veelzijdigheid. Ultraslank en met een glanzend zwart bovenpaneel, zilveren onderpaneel, blauwe dot-matrix display en een minimum aantal zichtbare bedieningsorganen, heeft de DVD 31 een aantrekkelijke en elegante vormgeving. De geringe hoogte maakt opstelling op elke gewenste plaats mogelijk, ook op dunne glazen schappen die we in veel moderne rekken en op TV-stands aantreffen, zelfs bovenop een receiver waar de ruimte beperkt is. De vormgeving van de speler past uitstekend bij de Harman Kardon receivers, luidsprekers en andere audio/video producten, waardoor het een ideale bron is voor het opbouwen van een compleet, hoogwaardig Harman Kardon home entertainment systeem.

De Harman Kardon DVD 31 is leverbaar vanaf maart 2004.

Harman Kardon DVD22

DVD 22: Superlatieve Prestaties en Vormgeving
De DVD 22 biedt vrijwel alle standaard video en audio prestaties en functies van de DVD 31 zonder DVD-Audio weergave en bass management. De DVD 22 is de ideale keus voor consumenten die de ultieme kwaliteit in digitale home entertainment bronnen willen hebben, maar zonder DVD-Audio.

Onder de vele pluspunten zijn de pixel-voor-pixel progressive scan processing, surround sound decodering van de populaire DVD-Video disc formaten, uitgebreide weergavemogelijkheden zoals DVD-R/RW, DVD+R/RW, MP3, JPEG en WMA discs en andere, plus exclusieve navigatiefuncties. De DVD 22 bezit hetzelfde elegante, high-tech vormgeving als de DVD 31 en is bedoeld voor compleet gebruiksgemak en naadloze integratie met elke installatie en in elk interieur.

De Harman Kardon DVD 22 is leverbaar vanaf maart 2004.


EDITORS' CHOICE