NIEUWSOnkyo

Innovatie Onkyo

Redactie HiFi.nl | 28 januari 2004 | Onkyo

Onkyo, een van de grootste fabrikanten van audio en home theater producten, heeft de architectuur van de computer industrie gekopieerd om zo een unieke home theater receiver te produceren. Namelijk één waarvan de verschillende kaarten te vervangen zijn, waarvan de software te updaten is en welke custom made gemaakt kan worden.

Onkyo TX-NR1000

De TX-NR1000 is dan ook meteen het paradepaardje van Onkyo waar het gaat om audio/video/netwerk receivers. Volgens eigen zeggen is het resultaat een receiver die elke vergelijking met een andere met gemak doorstaat. De NR1000 is krachtig, makkelijk in gebruik en heeft alle laatste processing technieken, van Dolby tot THX. Het grote verschil met andere is het feit dat Onkyo in staat is het apparaat steeds gelijk te houden of beter te maken dan die van de concurrentie, zonder een nieuwe op de markt te hoeven brengen.

"Niets is frustrerender voor consumenten dan erachter te komen dat het product wat ze net nieuw in de huiskamer hebben staan alweer verouderd is", zegt Don Milks, product en marketing manager. "Met de TX-NR1000 kunnen we niet alleen bestaande systemen upgraden, maar ook nieuwe applicaties toevoegen, zoals high-tect broadcast ontvangst, geavanceerde netwerken, nieuwe processing technieken en circuits en interface standaarden die nog niet eens bestaan."

De eerste modellen zullen rond april wereldwijd in de schappen komen. Op dat moment is het een state-of-the-art receiver met de laastte HDMI interface voor optimale digitale video verbindingen, iLink voor digitale verzending van SACD en DVD-Audio bestanden en de zelfontwikkelde Net-Tune audio technologie voor het afspelen van digitale geluidsbestanden van netwerk of PC.

Aan de voorkant zijn alle nieuwe technieken niet terug te vinden. Dit ontwerp is zelfs een beetje conventioneel, maar de achterkant zit vol verrassingen. Liefst negen modules zijn er terug te vinden, allemaal gemonteerd op de PC manier. Als kaarten die met een schroef vast zitten aan het chassis.


EDITORS' CHOICE