NIEUWSPhilips

Mini Jukebox Philips

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2004 | Philips
De hdd060 van Philips, die kleiner is dan een creditcard en slechts 1,8 cm dik, maakt optimaal gebruik van geminiaturiseerde opslagtechnologie om een heus microplatform te bieden voor de opslag van 375 MP3- of 750 WMA-muziekbestanden op de 1.5Gb hard drive. En met een gewicht van minder dan 95 gram kan iedereen onderweg genieten van de favoriete muziek.

Philips HDD060

Muziekliefhebbers kunnen tot wel 10 uur muzikale herinneringen ophalen met de hdd060, en bestanden kunnen gemakkelijk worden overgezet van elke pc met een USB-verbinding. De hdd060 kan ook gebruikt worden als een externe hard-diskdrive om muziek en data op te slaan en mee te nemen, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

De behuizing van de hdd060 is van ultralicht magnesium, waardoor hij klein en licht maar tegelijkertijd sterk en robuust is. Je kunt de jukebox gemakkelijk in je zak steken, maar met het trendy halskoord kun je hem ook om je hals dragen. Hoe dan ook, de luisteraar heeft altijd de juiste muziek bij zich. Met blauwe, oranje en gele kleurenstickers kun je de hdd060 aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. De stickers kunnen op de zijkanten van de jukebox worden aangebracht zodat de jukebox helemaal voldoet aan jouw smaak.

Het grote beeldscherm geeft helder en contrastrijk licht zelfs bij zonnige weersomstandigheden, en er is ook witte led-achtergrondverlichting voor gebruik in het donker. Het led-scherm heeft een lens van helder, gehard en krasbestendig glas.

Het is heel gemakkelijk om een track te kiezen die je wilt afspelen. De Philips SuperScrollTM navigatie-interface leidt je snel en feilloos naar de muziek van jouw keuze. De SuperScroll toetsen die je gebruikt om langs tracks te scrollen hebben een dubbele functie. Als je de ‘up’ of ‘down’-knop wat langer ingedrukt houdt, wordt de scroll-versneller geactiveerd, waarmee je supersnel door de lijst met opgeslagen nummers kunt navigeren. De gebruiker kan direct nummers afspelen uit welke categorie dan ook: Playlists, Artiesten, Albums, Genres, Alle nummers en Opnamen.

Om met één druk op de knop nummers af te spelen, heeft de hdd060 SuperPlayTM.. Hiermee kan de gebruiker snel genieten van zijn muziek zonder eerst speellijsten of individuele tracks te hoeven selecteren. Door simpelweg de gewenste categorie te kiezen – bijvoorbeeld Albums of Artist - en op ‘play’ te drukken, kan de gebruiker naar alle muziek luisteren die is opgeslagen onder deze muziekcategorie.

Voor de consument die op zoek is naar meer opslagcapaciteit introduceert Philips de grotere hdd120. Met deze audio-jukebox kun je opnemen, en zijn 20GB hard disk heeft ruimte voor tot wel 5000 MP3-nummers of 10000 WMA-tracks. De hdd120 biedt ook de supersnelle USB2.0-verbinding, waarmee snel muziek en andere bestanden kunnen worden geladen vanuit een pc. De hdd120 kan verschillende geluidsbronnen verwerken en opslaan op zijn harde schijf. Hij heeft een eigen interne MP3-encoder, waarmee hij muziek kan opnemen via microfoon, analoge lijn of digitale optische lijn.

De hdd060 en hdd120 worden in januari in Nederland geïntroduceerd voor respectievelijk € 279,- en € 449,-.

MERK

EDITORS' CHOICE