NIEUWSMeridian

Meridian zet in op MLP

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2004 | Meridian

Meridian MLPHet Engels Meridian Audio is internationaal bekend om de hoogwaardige HiFi en home theater producten en zelf ziet het merk zich graag als marktleider op dit gebied met de veel bekroonde Reference Series 800 Player en 861 Surround Processor, de veel gepresen DSP luidspreker systemen en de uitgebreide, elegante, nieuwe G Serie.

Minder bekend is de uitgestrekte aard van de innovatieve technologie die het bedrijf heeft ontwikkeld. Vele jaren lang heeft Meridian de eigen software geschreven voor surround decoding, optical disc navigatie en systeem controle. Hierdoor kon men altijd snel reageren op nieuwe ontwikkelingen en problemen oplossen voordat ze ontdekt waren. En één van die technieken staat nu aan de basis van elke DVD-Audio disc: MLP.

Meridian Losless Packaging was in de ontwikkeling van DVD van beeld naar geluidsdrager het ontbrekende puzzelstuk. Door gebruik te maken van de techniek werd het mogelijk 6 kanalen van 24/96 aan super kwalitait audio op de disc te zetten, met een speeltijd van zo`n 90 minuten. Meridian zal tijdens de CES dan ook alle informatie geven over deze MLP techniek, DVD Audio en natuurlijk de producten van het bedrijf.


EDITORS' CHOICE