NIEUWSB&W

Muziek en film op HiFi.nl

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2004 | B&W

Zojuist gepubliceerd:

Brassed off
(DVD-film)
De film heeft werkelijk alles mee. Geweldige acteurs, een doorleefd en perfect uitgebalanceerd script over een actueel en relevant onderwerp. Maar de ultieme troef is de prachtige muziek. Componist Trevor Jones schreef niet alleen de ondersteunende filmmuziek, maar dirigeerde en arrangeerde ook de harmoniemuziek die in de film uitgevoerd wordt.

Brassed off

Cara Dillon
(CD)
Cara Dillon is in Ierland al een grote ster. Ook de rest van de wereld lijkt gestaag plat te gaan voor haar heldere, fluwelen stem.

24 Hour Party People
(DVD-Film)
24 Hour Party People biedt een humoristisch maar naar verluid authentiek beeld van een feestende generatie. Hoewel de gebeurtenissen volgens de echte Tony Wilson, die één van de twee commentaarkanalen vult, sterk overdreven zijn, is de tijdsgeest juist door die overdrijving precies getroffen. Of, zoals hij het in de film, in navolging van John Ford zegt: `als je moet kiezen tussen de waarheid en de legende, druk dan de legende af.` Niet voor niets noemt hij zich `postmodern voor die term gebruikt werd.`

Polk RTi 12
Laat ik het zo zeggen, zou de Polk meedoen aan de Idols verkiezing dan zou het jury oordeel zijn: “zang goed, uitstraling goed, performance goed, dus door naar de volgende ronde”. En zo is het ook. De RTi 12 zet geen super performance neer, is geen winnaar in absolute zin en geen volwaardige high end weergever. Maar wel een verdraait goede speaker voor 1000 euro per stuk die met overtuiging een luisteraar laat genieten van muziek en film. Zonder moeilijk te doen, zonder krankzinnige eisen aan de bron of versterker te stellen en met verve.

Polk RTi 12

MERK

EDITORS' CHOICE