NIEUWSPanasonic

LCD-projector Panasonic


Redactie HiFi.nl | 02 januari 2004 | Panasonic

Panasonic PT-AE500Digital Light Processing (DLP) en Liquid Crystal on Silicon (LCoS) mogen dan momenteel wel de hoogste nieuwswaarde hebben, het ouderwetse LCD heeft nog ruimte om te groeien. Dat zegt in ieder geval Panasonic, dat voor dit nieuwe jaar de PT-AE500 projector heeft geïntroduceerd. Het is een high definition LCD projector die volgens de fabrikant met zijn prestaties in de buurt komt van een bioscoop projector.

Hiervoor gebruikt de nieuwe projector 1280 x 780 pixels, de beeldverhouding is dus 16:9, in drie lagen, oftewel: bijna 3 miljoen pixels op het scherm. Daarnaast wordt het beeld met 10-bit processing volledig digitaal verwerkt en met "smooth screen" technologie zouden de hinderlijke na-ijl effecten tot het verleden moeten behoren. Bovenaan het lijstje met opvallende technieken staat die van de kleurweergave. Speciaal voor deze projector en de kleurtechniek heeft Panasonic de krachten gebundeld met de beste kleurspecialisten van Hollywood.

Aan de buitenkant heeft de nieuwkomer een nieuw lens systeem die het plaatje met een lichtopbrengst van 850 ANSI Lumen en een contrast van 1.300:1, op het scherm projecteert. De projector heeft verder verticale en horizontale stelmogelijkheden, zodat het installeren een fluitje van een cent is en ook het aansluiten van digitale apparatuur is met de speciale inputs kinderspel.

EDITORS' CHOICE