NIEUWS

SACD Kane in prijzen

Redactie HiFi.nl | 18 december 2003
De Nederlandse band Kane heeft in de categorie Horizon Artist of the Year, de Surround Music Award gewonnen met het nieuwe album `So Glad You Made It`, dat is uitgebracht op het BMG-label. Dit album kwam in september 2003 uit op Super Audio CD. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een veelbelovend artiest die in dat jaar met `surround sound` heeft gewerkt en muziek heeft uitgebracht die de voordelen daarvan optimaal benut.

Kane So Glad You Made It

Kane: "We voelen ons zeer vereerd met een prijs op dit internationale niveau. Onze speciale dank gaat uit naar Ronald Prent, die geweldig werk heeft gedaan." Het zit de band mee de afgelopen week. Zowel hun recente dvd Live In Rotterdam als hun flashback naar U2 dvd With Or Without You bereikte de gouden status.

Geluidsman Ronald Prent was op 11 december tijdens een galafeest in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. "Het was voor mij een enorme verassing toen Kane in de Horizon categorie de winnaar bleek te zijn," zegt Prent, "en ik naar voren werd geroepen om de Award in ontvangst te nemen uit de handen van Al Schmidt en Ed Cherney. Een grote eer om tussen al deze legendes uit de muziekindustrie te mogen staan met deze fantastische Super Audio CD surround versie van het album van Kane."

De jury voor de Surround Music Awards bestond uit redacteuren van Billboard, LA Times, USA Today, Wide Screen Review, High Fidelity Review, Pro Sound News en Surround Professional. Volgens de jury heeft Kane de prijs met een ruime meerderheid gewonnen.

SACDDe bekroonde titels en vele andere recente albums zijn uitgebracht op Super Audio CD, een medium dat zich onderscheidt door zijn zuivere weergave. De Super Audio CD is de laatste in de evolutie van de cd, die mede door Philips is uitgevonden. De superieure geluidskwaliteit is te danken aan het gebruik van de Direct Stream Digital-technologie. Die reproduceert alle nuances van het origineel, zodat de luisteraar kan genieten van een ongeƫvenaarde weergave van het oorspronkelijke materiaal in zowel hifi-stereo als `surround sound`. Dankzij de hybride disk, kunnen Super Audio CD`s ook worden weergegeven met een gewone cd-speler.


EDITORS' CHOICE