NIEUWSB&W

Meer vinyl bij High Fidelity Discs

Redactie HiFi.nl | 12 december 2003 | B&W

Het assortiment van High Fidelity Discs is de afgelopen dagen weer uitgebreid flink wat leuke LP`s, oa van Speakerscorner. Alle titels in High Fidelity Discs zijn direct uit voorraad leverbaar. Hieronder een greep uit wat nieuwe titels:

Oscar Peterson Trio - The President Plays With The Oscar Peterson Trio ( LP )
José Feliciano - Feliciano! ( LP )
Albéniz: Suite Espanola - New Philharmonia, Rafael Fruhbeck De Burgos ( LP )
St Germain - Tourist ( 2 LP )
Elton John - Goodbye Yellow Brick Road ( LP )
Shelly Manne / Bill Evans with Monty Ludwig - Empathy ( LP )
Wynton Kelly Trio & Wes Montgomery - Smokin’ at the Half Note ( LP )
Jimmy Smith - The Cat ( LP )
Gerry Mulligan - The Concert Jazz Band ( LP )
Lalo Schifrin - Insensatez ( LP )

Voor een volledige lijst van titels, klikt u op deze link...

Over Speakerscorner

De hoogwaardige re-releases van Speakerscorner staan wereldwijd bekend als prachtige opnamen van de allermooiste Klassieke, Jazz, Middle of the Road en Pop muziekstukken. Speakerscorner staat voor Vinyl met een topklasse geluidskwaliteit. U kunt hierbij denken aan labels als DECCA, Impulse, Verve en vele meer.

Wat is er nu bijzonder aan een Speakerscorner-LP?
(Uit een persmededeling van Technicom)

De plaat weegt het formidabel hoge gewicht van 180 gram en ligt dan ook als een plank op de draaitafel, een ongekende luxe die de luisteraar vrijwaart van wow en subsonische ellende.
Met 180 gram is een Speakerscorner LP plm 1,5x zwaarder dan de oorspronkelijke plaat.

St Germain - Tourist ( 2 LP )"Virgin Vinyl"; de zwarting van het vinyl bewijst dat grote zorg is besteed aan het vinyl- composiet zonder bijmenging van oud vinyul, welke laatste methode de lp in het verleden vaak zo`n slechte naam bezorgde. Korrelig -niet homogeen persmateriaal - resulteert in ruwe, onrustige, weergave met grove ruis, met name in de achtergrond.

Het groevenpatroon toont opmerkelijk gaaf, vergelijk het met andere lp`s uit uw collectie.

Aan de slinger cq spoed van in- en uitloopgroef is de grootste zorg besteed, zoda het afspelen zonder geknars begint en het uitlopen praktisch geruisloos geschiedt.

Aan de omtrekpolijsting is alle zorg besteed.

De centriciteit van het spindelgat is binnen nauwe grenzen gewaarbord ter bestrijding van jank, terwijl de gatdiameter binnen nauwe grenzen wordt aangehouden.

Albéniz: Suite Espanola - New Philharmonia, Rafael Fruhbeck De Burgos ( LP )Van fasecorrectie, soms een noodzakelijke ingreep bij het snijden van de matrijs om de snijbeitel te sparen, wordt in praktisch alle gevallen afgezien, dankzij de de toegewijde zorg van de ervaren en geengageerde snijtechnici. Dat komt de rust en het stereobeeld aanzienlijk ten goede, terwijl het middenveld (de plaats tussen beide speakers) beter gedefinieerd blijft.

Het etiket (label) evenals de binnenhoes zijn wat hun bedrukking betreft exacte kopieen van de oorspronkelijke uitgave.

Los van de discussie analoog-digitaal, het klinkend resultaat van deze LP`s is imposant.

Het frequentiebereik op de plaat is aanmerkelijk breder dan de oorspronkelijke uitgaven uit de jaren 50-60, dankzij aanmerkelijk verbeterde snijtechnieken.

MERK

EDITORS' CHOICE