NIEUWSPhilips

Draadloze Philips projectoren

Redactie HiFi.nl | 12 december 2003 | Philips
De nieuwe cClear-reeks bestaat uit drie multimediaprojectors voor de zakelijke gebruiker. De cClear Air Brilliance, de cClear Brilliance XG1 en de cClear SV1 bieden de zakelijke gebruiker een combinatie van een uitstekende helderheid, een toekomstbestendig design en uitgebreide connectiviteit, waaronder draadloze LAN-aansluiting volgens 802.11b (WiFi).

Philips cClear

De uit drie modellen bestaande serie – de cClear Air Brilliance (draadloos met XGA-resolutie), de cClear Brilliance XG1 (XGA-resolutie) en de cClear SV1 (SVGA-resolutie met bijzonder hoge helderheid) – bezit een helderheid van 2600 ANSI-lumen, het hoogste helderheidsniveau bij projectors uit deze categorie. En met de mogelijkheid om gelijktijdig twee presentaties te geven introduceert de cClear-serie een nieuw niveau van technische mogelijkheden in producten van het zakelijk segment.

De cClear-serie, die verkrijgbaar is in de kleuren metalliek blauw en zilver, biedt een hoge helderheid, terwijl de ruis van de koelventilator op een laag niveau wordt gehouden. Dankzij het gebruik van de krachtige, efficiënte en duurzame 200 W UHP™-lampen van Philips zullen de hoge prestaties gedurende de totale lange levensduur van de lamp gehandhaafd blijven.

Draadloze projectie is de toekomst. Gemakkelijke, draadloze bediening vergemakkelijkt het leven van de mobiele gebruiker en bespaart tijd doordat het apparaat meerdere gebruikers de mogelijkheid biedt tot een gezamenlijke presentatie, zonder snoeren. De cClear Air Brilliance biedt elke computer met een draadloze 802.11b-netwerkkaart een optimale draadloze connectiviteit met hoge snelheid en totaal gebruiksgemak.

De hoge draadloze transmissiesnelheid van de cClear biedt de presentator totale bewegingsvrijheid, zelfs bij de meest complexe notebookpresentaties, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een van de functies die hieraan bijdraagt, is de door de cClear toegepaste compressiemethode: het apparaat berekent de veranderingen in het geprojecteerde beeld, zodat alleen deze veranderingen hoeven te worden overgezonden in plaats van het totale schermbeeld. Hierdoor heeft de cClear Air Brilliance de hoogste transmissiesnelheid in de industrie in beide draadloze modi: Best Quality (waarbij de beeldkwaliteit gelijk is aan die van een vergelijkbare projector van het draadtype) of High Speed (voor ‘real time’ professionele presentaties). De intuïtieve draadloze instelling en gebruikersinterface zijn bijzonder eenvoudig. Zodra de projector wordt ingeschakeld, verschijnt zijn IP-adres, dat vervolgens zoals een URL kan worden ingevoerd in de browser van een pc om een downloadverbinding tot stand te brengen. Na het aanklikken vindt het overzenden, downloaden en installeren van de benodigde software plaats, en wordt de computer automatisch met de projector gesynchroniseerd. En dat is alles - een cd-rom of speciale kennis van software is niet nodig.

De interactieve ‘Double Window’-functie maakt het mogelijk twee afzonderlijke ingangssignalen (b.v. van twee computers of een dvd-speler en een computer) gelijktijdig te projecteren vanuit één cClear-projector. De twee onafhankelijk van elkaar bestuurde beelden kunnen naast elkaar worden geprojecteerd (split screen) of als een beeld in een beeld (picture-in-picture – PiP). Double Window is ideaal voor interactieve vergaderingen waar actiepunten, schema’s en vergelijkingen moeten worden gemaakt, of om de deelnemers aan de vergadering in een klein PiP-scherm te laten zien tijdens een videoconferentie.

Elke cClear-projector van Philips is uitgerust met het door Philips ontwikkelde SecurityMax™-diefstalbeveiligingssysteem. Dit geavanceerde systeem omvat onder andere een aan de wensen van de klant aan te passen beginscherm met de naam van de eigenaar dat niet kan worden gewist, een uitschakelfunctie waarmee de projector na een ingesteld aantal bedrijfsuren wordt gedeactiveerd (en waarbij deze alleen via een geheime autorisatiecode weer kan worden geactiveerd), en een speciale sleuf voor een Kensington-slot waarmee de projector fysiek kan worden vastgezet. Bovendien zijn SecurityMax™-waarschuwingsstickers aangebracht als extra afweer.

De drie nieuwe cClear-projectors zijn vanaf oktober verkrijgbaar. Hieronder vindt u een overzicht van de marktadviesprijzen (inclusief BTW) van de nieuwe multimediaprojectors.

De cClear Air Brilliance € 4699,-
cClear Brilliance XG1 € 4399,-
cClear SV1 € 3199,-

MERK

EDITORS' CHOICE