NIEUWSTannoy

Tannoy Prestige modellen

Redactie HiFi.nl | 28 november 2003 | Tannoy

De laatste ontwikkelingen in techniek en ontwerp samengebracht in tijdloze meubelstukken van de hoogst haalbare kwaliteit vormen sinds tientallen jaren de basis tot het succes van de Tannoy Prestige Series luidsprekers. Op basis van de nieuwe Dual Concentric techniek die de fabrikant zelf ontwikkelde, zijn er nu drie nieuwe modellen in de Prestige Serie bijgekomen.

Tannoy Kensington

De Dual Concentric techniek zorgde eerder al voor een wereldwijde erkenning van de kwaliteit van deze Schotse luidsprekers. De laatste versie is voorzien van een nieuw ontwikkelde en geïmpregneerde dubbel rol ophanging op de conus van de luidspreker. Het resultaat van deze nieuwe ophangtechniek is een neutrale weergave van de middentonen met tegelijkertijd een sterk gecontroleerde basweergave.

Voor alle drie de nieuwe modellen geldt dat de behuizing is opgebouwd uit 18mm dik berkenmultiplex panelen, afgewerkt met echt houtfineer. De uitgebreide interne verstevigingen die her en der zijn aangebracht zorgen voor een minimale kastkleuring, hierdoor wordt een complexe mix van helderheid en detail gerealiseerd. Verder is ook de recent ontwikkelde luidspreker chassis aarding toegepast, met als doel het reduceren van de gevolgen van radio frequente instraling bij fijne details.

Tannoy Sandringham

Sandringham

De Sandringham is voorzien van een 8 inch Dual Concentric luidspreker. In het hart van de woofer is een tweeter met een vergulde metaldome opgenomen. De tweeter zelf is voorzien van een "tulip waveguide", welke zorgt voor een uniforme afstraling van alle frequenties. Het wisselfilter is af te regelen op de luisterruimte door middel van drie vergulde schakelcontacten.

Kensington en Yorkminster

Tannoy YorkminsterDe Kensington en Yorkminster zijn voorzien van respectievelijk een 10 en 12 inch versie van de nieuwe Dual Concentric techniek. Beide hebben daarbij een Alcomax 3 magneet systeem, waardoor de unit een bijzonder transiënte weergave biedt een een verhoogde gevoeligheid heeft. In het hart van de woofer is een 50 millimeter grote dometweeter opgenomen. Deze twee modellen zijn voorzien van een dubbele vijfvoudige afregeling voor optimale aanpassing van het systeem aan de luidsprekerruimte.

MERK

EDITORS' CHOICE