NIEUWSPioneer

Pioneer met dual layer recording

Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer heeft aangekondigd dat het een DVD-R twee lagen opname technologie heeft ontwikkeld. De nieuwe vinding maakt het snel mogelijk voor consumenten met DVD-R afspeelapparatuur om te genieten van maar liefst 8.5 Gb aan data op één zijde van de disc.

Pioneer logo

De kwaliteit van de data overdracht op beide lagen volstaat voor een normale DVD-ROM drive, zoals men die vindt in een PC, DVD speler en DVD recorder om op een correcte manier afgespeeld te worden. In de snel groeiende DVD recorder markt is deze spectaculaire ontwikkeling overigens wel een logische. Met de ontwikkeling van de techniek voldoet Pioneer aan de vraag voor grotere opname capaciteit en betere beeldkwaliteit.

Met de nieuwe techniek zullen DVD Recorders van Pioneer in staat zijn meer dan 12 uur op te nemen, in de speciale extended play modus. Het is de bedoeling om de DVD-R dual layer recording techniek voor te stellen aan het DVD Forum als een nieuw formaat. Hiervoor moeten wel wat randjes aangescherpt worden en wat puntjes op de i worden gezet, maar feit is dat Pioneer wederom aantoont vooruitstrevend te zijn in de ontwikkeling van DVD-recorders.


EDITORS' CHOICE