NIEUWSB&W

HDTV forum succes

Redactie HiFi.nl | 23 november 2003 | B&W

HDTV is in opkomst. Met name in Azië en Amerika groeit het aantal HDTV uitzendingen en afnemers snel en dat was reden genoeg voor de eerste jaarlijkse HDTV conventie. Met als titel: Enabling HDTV from the factory to the Home, kwamen de betrokken partijen in grote getalen naar Californië waar het forum werd gehouden.

HDTV logo

Op het programma stond echt alles, van het maken en distribueren tot de marktverwachtingen van HDTV apparaten aan toe. En volgens de organisatoren was dit dan ook de reden van het succes. Het doel van deze aanpak is bedrijven sneller te overtuigen van het nut en de potentie van HDTV, waardoor de huidige situatie, waarbij fabrikanten wachten met ontwikkelen tot een bepaalde marktdekking is bereikt, wordt doorbroken.

Ook werd duidelijk dat de recentelijk goedgekeurde "Plug and Play" overeenkomst tussen kabelleveranciers en hardware fabrikanten de groei in Amerika zal versnellen. Daarnaast werd duidelijk dat LCoS een belangrijke techniek gaat worden, beneden de 40 inch de gewone CRT televisie niet snel zal verdwijnen, projectie ook een belangrijke factor gaat worden en dat het aantal eigenaren van HDTV sets zelfs op de conventie zelf enorm tegenviel. Maar dat gaat veranderen, tenminste dat was de conclusie van het evenement.

MERK

EDITORS' CHOICE