NIEUWSPhilips

Philips besturing


Redactie HiFi.nl | 20 november 2003 | Philips
Met de iPronto, een geavanceerde universele afstandsbediening die één gemakkelijk te hanteren medium vormt voor het besturen van technologie in huis, biedt Philips de consument een uitgebreid ‘dashboard’ voor zijn digitale huis. Dankzij een combinatie van draadloze technologieën, waaronder WiFi™, kan de gebruiker met de lichte en draagbare iPronto een aantal apparaten in en rond het huis bedienen, zoals onderdelen van een thuisbioscoopsysteem, verlichting, beveiligingscamera’s, thuisnetwerken, klimaatregelingsapparatuur, en andere systemen die kunnen worden aangestuurd met een infrarood-afstandsbediening of via Ethernet-netwerktoepassingen.

Philips iPronto

Voor de gebruikers van de iPronto is het bedienen van apparatuur bijzonder eenvoudig, via het 16,26 centimeter grote lcd-touchscreen met een hoge resolutie in combinatie met een gemakkelijk aan te passen gebruikersinterface en uitwendige toetsen. Zo ontstaat een gebruiksvriendelijke interface, die volledig kan worden afgestemd op de wensen en de voorkeur van de gebruiker. Het biedt de gebruiker de flexibiliteit om meerdere vensters met informatie te kunnen bedienen door middel van eenvoudige en directe dashboardnavigatie via de vingertoppen. Bovendien kan de gebruiker het apparaat aanpassen met kanaallogo’s en andere multimediacontent door middel van de Edit PC-bewerkingssoftware voor de iPronto, die kan worden gedownload van de speciale iPronto website.

Via de draadloze WiFi™ (802.11b)-technologie en een permanente verbinding met het internet, kan de iPronto informatie over tv-programma’s opvragen met behulp van de elektronische programmagids en wordt de gebruiker toegang geboden tot gegevens op het internet, zoals nieuws en e-mail. Bovendien betekent de permanente breedbandverbinding met het internet dat op verzoek van de gebruiker nieuwe faciliteiten, software en diensten naar het apparaat kunnen worden gezonden.

De iPronto is uitgerust met een aantal componenten die de entertainment-ervaring van de consument verhogen, en is tevens voorbereid voor toekomstige upgrades: dankzij de ingebouwde microfoon en luidsprekers is het bijvoorbeeld mogelijk om in een later stadium toepassingen toe te voegen zoals stemherkenning en telefonie. De iPronto is tevens uitgerust met USB-connectiviteit en een opening voor een flashgeheugenkaart om toekomstige applicaties te kunnen uploaden of accessoires toe te voegen. De met batterijen gevoede iPronto zal tevens worden geleverd met een laadapparaat en een lithiumbatterij.

De iPronto is vanaf november verkrijgbaar in Nederland en heeft een marktadviesprijs van € 1999,- (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE