NIEUWSMeridian

Meridian nieuws

Redactie HiFi.nl | 13 november 2003 | Meridian

Meridian heeft een nieuwe produkt serie aangekondigd die zowel analoge voorversterkers en eindtrappen als ook digitale surround processoren en CD en DVD spelers omvat. De produkten van de nieuwe G-serie hebben een nieuwe, eigenzinnige uitstraling met een constructie uit metaal en glas. Het traditionele zwart is natuurlijk te verkrijgen, maar de keuze is uitgebreid met zilver.

Meridian G-Serie

Het spreekt voor zich dat de verschillende componenten uit de serie perfect met elkaar samen gaan. En ook in bestaande opstellingen vormen alle afzonderlijke onderdelen een goede aanvulling. De componenten zijn enerzijds gebaseerd op de ervaring in de produktie van de eerdere series (500 en 800), maar ook zijn er nieuwe kenmerken, zoals een compleet nieuwe interface voor het gebruik, toegepast. Meest opvallend is het fluoricerende display met soft-key functie, die aan de voorkant is verwerkt.

Maar welke produkten zitten er nu in deze G-serie:

  • De G68 is een surround processor, inclusief het recent ontwikkelde ruimte correctie systeem. Dit past automatisch de akoestische gegevens van de set aan, aan de ruimte waarin deze opereert.
  • De G01 en G02 zijn twee analoge stereo voorversterkers. De G01 heeft een AM/FM tuner ingebouwd en de G02 is geheel symmetrisch. Beide kunnen ingezet worden in een draaitafel opstelling.
  • De G07 en G08 zijn twee CD spelers. De laatste is uitgerust met een Upsampling technologie en beide hebben zowel analoge als digitale uitgangen.
  • De G51 is een noviteit voor de fabrikant. Het is namelijk een ge√Įntegreerde AM/FM stereo receiver met een 100 Watt per kanaal versterker. De basis van een elegant, goed klinkend stereo systeem.
  • Er zijn liefst drie onafhankelijke eindversterkers in de G-serie, de G55 heeft vijf kanalen van 100 Watt bij 8 ohm, de G56 is een stereo eindversterker met 100 Watt in 8 ohm en de G57 heeft ook twee kanalen, maar dan met het dubbele vermogen.
  • Meridian heeft een DVD-Audio/Video speler toegevoegd, de G98. Deze heeft een ingebouwde decoder voor soundtrack weergave, kan alle bekende CD en DVD formaten aan en ook hybride CD`s. Met de Faroudja techniek en HDMI/DVI ondersteuning is een goede beeldkwaliteit ook verzekerd.¬†
  • Iets uitgebreider dan de G98 is de G91. De extra`s zijn een FM/AM tuner en een controller met vele analoge en digitale aansluitmogelijkheden. Daarnaast is met het Room Correction System een techniek toegepast die tot nu toe alleen was voorbestemd voor de 861 referentie surround processor.

De G-Serie zal aan het einde van het jaar beschikbaar worden.


EDITORS' CHOICE